tjejkväll i mitticity



Någon som ska dit imorgon?
Är själv lite sugen på att dra dit faktiskt för nu när det inte är någon hockey så finns det egentligen inget som kan stoppa mig. Fick ju studiebidraget idag också, eller mamma har det på sitt konto men hon ska föra över det ditt mitt så jag har ju lite som jag kan handla för i alla fall.

Är lite sugen på den där Make Over:n faktiskt. Var ju i Mitticity för något år sedan med Marie när det var några från Make Up Store som var där och sminkade folk gratis och det hoppade jag ju givetvis på. Det kändes så himla lyxigt att bara sitta där och bli sminkad. De vet ju liksom vad de gör också så det blir ju inte direkt samma som när man står hemma framför badrumsspegeln och försöker få till en snygg make up.

Men som sagt; Vi får se om vi ses helt enkelt!
Om vi gör det så säg hej för jag vet ju inte vilka det är som läser det här.
2009-09-30 22:00:21
Allmänt Kommentarer (0)

lite av onsdagens skoldag kommer här:

Hallojsan!
Hoppas, som vanligt, att samtliga har haft en underbart bra dag!


Kan ni gissa hur min dag har varit? Yes, rätt! Den har varit underbar, igen och det trots att idrott stod sist på schemat. Ska sanningen fram på riktigt så var det faktiskt idrotten som var dagens roligaste lektion. Visste redan innan att det skulle vara handboll så jag gick in med värsta taskiga attityden, bara för att jag egentligen tycker att handboll är fett tråkigt, men när jag väl började spela så gick det asbra och jag gjorde till och med sisådär en fem-sex mål åtminstone. Dock så var det när vi körde på småplaner, när vi sedan spelade på helplan så gick det sämre, menmen. Man kan inte lyckas i allt. :)

På håltimmen idag så skulle Sara med Daniel ner till stan för att han skulle titta på skor, så jag och Rebecca bestämde oss för att hänga med, men nu var det så att de skulle GÅ in till stan och vi försökte hänga med i deras tempo, men hamnade långt efter så vi stannade vid en busshållplats på vägen dit och tog bussen in till stan istället. Sen satt vi där på en bänk och väntade på att dom skulle komma dit.


BTW:

När vi gick på gatan vid Bergqvists Skor så puffade Daniel till mig på armen och bara;
"UUUUHHH! Kolla där! Uuuuh vad äckligt!"
Sedan pekade han mot bankomaterna där en kille stod och tog ut pengar. Först så såg jag inte riktigt vad han menade, men sen fick jag syn på det. På SNORET som hängde ner från hans näsa, liksom droppade ner på marken.

UUUUHHH!
Snacka om ofräscht!
2009-09-30 21:36:52
Allmänt Kommentarer (1)

I know y'all want to be me, lovers

Hej mina elva läsare! ;)
Thihihi, ni är såna stalkers. Ni bara ääälskar att hålla er uppdaterade om vad som händer i mitt liv och vet ni vad? Jag kan inte klandra er. You wish you had my life, huh? ;) Ni liksom önskar, när ni vaknar på morgonen, att ni skulle vilja vara som den där standoutinacrowdtjejen. Att ni skulle vilja vakna upp och leva hennes liv, om än bara för en dag och få ta hennes plats i skolan och bara glassa runt. Liksom gå till skolan på morgonen, chilla som fan under dagen, komma hem, starta datorn en stund, gå och vila i typ en och en halv timme, gå upp, starta tv:n och sedan sitta vid datorn tills det är sängdags.

Vem skulle inte vilja leva det livet liksom?

Åh, idag har jag vart duktig! Ni vet, jag håller ju mig till ett matschema som går ut på att jag inte får äta mindre än tretusen kalorier om dagen. Man vill ju inte bli en skinny bitch, eller hur? Folk kan ju liksom tro att man inte får mat hemma och det vill man ju inte. Tror i alla fall att jag klarade mig bra över den gränsen idag för jag åt allt det här idag:

FRUKOST: En dubbelsmörgås med ost och skinka (minus för att det var fullkornsbröd och det är ju liksom smalmat, inget direkt som riktiga tjejer äter) plus apelsinjuice (tror dock inte att det var något socker i, blev lite ledsen över det faktiskt)

LUNCH: Det var fisk med ben i så jag åt bara lite mos. Skärpning där Louise! Det blev inte alls många kalorier det inte. Är faktiskt besviken. Ska tänka mig för i fortsättningen så att jag äter ändå.

EFTER LUNCH: Kafeteriadags och det menas surt godis och en lakritsklubba. Pluspoäng!

MIDDAG: Marinerad kyckling, något pommes frites likanande, bearnaisesås med vitlökssmak.

EFTER MIDDAG: Marabou med luftbubblor i, en kaka som var god plus några godisbitar från willys.

Det måste väl ändå vara över tretusen kalorier eller vad säger ni?
Blir i alla fall besviken om det inte var över för då kommer jag snart bli skinny.



Ni vill väl inte att den här otroligt vackra kroppen ska bli till ett skelett?
För jag vet ju att ni alla elva strävar efter att se ut som jag och vara som jag.

Och som sagt;
I can't blame you. ;)
2009-09-29 23:53:14
Allmänt Kommentarer (1)

ledsen glad, glad ledsen

GOD KVÄLL HÄLSAR EN MYCKET GLAD/LEDSEN LOUISE.

Idag är jag glad för att;
Det gick supersuperbra på muntliga redovisningen på engelskan. Visst, jag kom av mig några gånger, men som tur var så var det inte vid den gången som vår lärare stod och lyssnade på oss. Då gick det liksom som bäst och det känns så otroligt skönt. Nu är det över och det är helt underbart. Nu slipper jag gå runt och vara orolig för det där något mer, men å andra sidan så har vi en muntlig redovisning inför halvklass i svenskan om två veckor på tisdagen. Inte kul!

Idag är jag ledsen för att;
Jag kom nyss på att träningsmatchen mellan Färjestads BK och Detroit Red Wings imorgon visas på Viasat Hockey och INTE på Canal Plus Sport. Detta betyder då att jag INTE kommer kunna se den här underbara, coola och mest fantastiska matchen. Detta känns då inte fullt så roligt, för självklart hade jag mer än gärna viljat se den på tv när jag nu inte kunde skaffa någon biljett till den, menmen. Livet är sjukt orättvist ibland har jag märkt.

HEJA FÄRJESTAD I ALLA FALL! :)
2009-09-29 20:53:54
Allmänt Kommentarer (0)

funderar fortfarande

Okej, nu fattar jag ingenting.
Jag känner tydligen inte f.totti men ändå skriver människan att den är knappt anonym längre. Därför drar jag parallellen att jag på något sätt i alla fall vet vem den här personen är. Antingen så är det någon som vill luras och tro att jag vet vem det är, men att det sedan inte är sanningen, att jag inte alls vet vem det är. Eller så är det någon som jag vet vem det är som är för blyg för att ens ge mig någon hint om vem personen bakom namnet f.totti är.

Well, du gör som du vill.
Skulle i alla fall uppskatta om jag fick någon info om dig. ;)
2009-09-28 23:30:56
Allmänt Kommentarer (0)

hej jag heter louise och jag är två personer i en



Här sitter jag och försöker plugga in alla ord som jag ska säga imorgon på engelskan. Har en jävligt stark känsla av att det kommer gå inte alls sådär bra som jag egentligen vill att det ska gå. Jag vet till hundra procent att jag kommer få en fet blackout som jag kommer börja gråta av.

Ojojoj, här går man tillbaka till sitt vanliga, negativa, jag känner jag, men just nu är det okej. Det är okej att vara svag ibland och just nu så är jag det för jag hatar, verkligen HATAR, att prata inför folk och än mindre prata inför folk på något annat språk än svenska. Det liksom fungerar inte. Vi klickar inte riktigt ihop så bra. Det liksom låter helt okej, kanske till och med över okej, när jag testar lite sådär försiktigt inne i hjärnan, liksom tänker hur jag ska säga det. Då känns allt okej, men sen när det ska ut ur munnen inför ett antal andra personer, då skiter det sig totalt.

Jag har nog någon allmän störning, lider av sån där sjukdom där man är två personligheter. Det är det jag har sagt hela tiden, jag är både Louise och Loui. Två personer på samma gång som har två olika viljor och är bra på olika saker.

Louise är den tjejiga, blyga, romantiska och killtokiga personen.
Loui är den killaktiga, tuffa, pratglada och sportälskande personen.

Det är där ni har mig;
Louise
och Loui i en och samma person.

f.totti har varit på besök igen

f. totti. om louise goes besatt av att veta vem hennes hemliga beundrare här på bloggen är:
Knappt anonym nu. Om du bara visste lite, lite mer. Så nära, men så oändligt långt bort.

"De skildes. De möttes endast
i drömmar då natten kom.
De voro för länge sen döda,
och visste knappt själva därom."

Ha en fin kväll...

----

Okej, det är ju tydligen någon jag vet om eftersom denna personen skriver att den är "knappt anonym nu", men vem är det? Någon som gillar fotboll? Sorry, men jag vet då ingen som skulle kunna komma på att ha det nicknamet eller vad man ska kalla det. Det ringer fortfarande inga klockor som får mig att förstå.

Borde jag veta vem du är?
I så fall, ge mig en ledtråd som jag kan klura på.
Ge mig en ledtråd så jag kan lösa gåtan om vem du är.
Sitter här och tänker så att hjärnan nästan kollapsar litegrann.
2009-09-28 21:45:54
Allmänt Kommentarer (1)

my day in school

Tänkte köra en liten update om min dag i skolan (vet att ni vill så gärna höra);

SPANSKA: ALLTID roliga lektioner på spanskan, om Daniel är där vill säga. Till och med idag, när vi skulle gå igenom preteritum, så var lektionen hur rolig som helst. Är så jävla (sorry) glad över att han går i samma klass som mig, för han är en riktigt skön typ. Blir lite pinsamt om han skulle läsa det här, men det bjuder jag på. ;D

SVENSKA: Läsning av olika texter som vi sedan skulle diskutera och skriva reflektion av.

FÖRELÄSNING: Av författaren Åsa Anderberg Strollo som har skrivt boken Bryta Om. Hon berättade lite om hur det gick till när hon skrev sin bok och att den till en början var tänkt som ett filmmanus, men att ingen var intresserad av att göra film av den. Så istället gav hon ut den som bok och nu ska den bli film ändå. Hon gav även tips på själva skrivprocessen som hon använder sig av när hon skriver. Jag tyckte i alla fall att det var rätt intressant. Kanske bara är för att jag älskar att skiva. ;)

På tal om att skriva så är det snart en novelltävling i skolan.
Jag, som aldrig har skrivit en novell i hela mitt liv, ska självklart ställa upp ...
... tycker alla andra, men jag tvekar som satan, men tänker också att GO FOR IT!
Så ja, det är nog just det som jag ska göra, att jag ska köra på och se vad långt det bär.
2009-09-28 17:44:22
Allmänt Kommentarer (0)

louise goes besatt av att veta vem hennes hemliga beundrare här på bloggen är

Anonym om this is what I want to wear so give it to me:
Du ser fin ut oavsett vad du har på dig vännen ^^

Anonym om eyecandy it is!:
Du är bra vacker.. vännen ^^

----

VAD ÄR DET HÄR?!
HAR JAG, LOUISE, FÅTT EN HEMLIG BEUNDRARE?! IGEN?!

Förra gången var det ju "f.totti" som smög runt och kommenterade. Men den människan ville tydligen få mig att tro att det var självaste Francesco Totti som var författaren bakom de kommentarerna, fast;

1. Totti kan ingen svenska, vad jag vet?
2. Hur kan han ha fått reda på min bloggadress?
3. Är det så att min blogg är stor i Italien? 
4. Kan det verkligen vara så att de 14 läsarna jag har om dagen är Romas spelartrupp?
5. Det är nästan så jag tror på alla de punkterna som jag nyss har skrivit.
6. SLUTA VARA ANONYM "F.TOTTI"! KLIV UT I RAMPLJUSET OCH BLI OANONYM, TACK! :)


Så tillbaka till den här nya beundraren då ..
Han/hon kallar mig för "vännen". Kan det vara ett tecken på att jag känner den här personen? Alltså, jag menar mer än på en internetnivå? Kan det vara så att den här personen är någon som jag träffar regelbundet? Eller är det så att det är någon som har min msn, som jag brukar snacka med där? Eller är det bara så att det är någon random person som bara helt random har fått tag på min bloggadress?

Ni ser själva, den här anonyma människan väcker många tankar och funderingar.
Och just det här "Du ser fin ut oavsett vad du har på dig vännen ^^" får mig att fundera lite också. Har den här människan sett mig i verkligheten så att han/hon verkligen vet att det där är sant eller gissar den bara. Tror dock att det här med att jag känner personen mer än på en internetnivå kan gå fett bort, för kommentarerna var skrivna runt tre-halv fyra imorse och typ alla som jag känner går i skolan så de är nog inte uppe så sent/tidigt.

Sitter istället och tänker på vem i min kontaktlista på msn som skulle kunna kalla mig för "vännen" och vem som skulle kunna skriva med "^^", men det klingar inga klockor, ljusen är släckta, jag ser ut som ett frågetecken och vill ha reda på en enda simpel fråga;

VEM ÄR DU SÖTA LILLA MÄNNISKA?! <3
(Tack tack tack!)

2009-09-28 15:12:30
Allmänt Kommentarer (2)

louise gillar (musik)





Känner mig lite sådär små gammal nu när jag lägger upp tre såhär gamla låtar, men jag kan inte hjälpa det. Jag tycker helt enkelt att de här tre låtarna, West End Girls med Pet Shop Boys, Enjoy The Silence med Depeche Mode och Oh Susie med Secret Service är riktigt bra.

Tre bland mina absoluta favoritlåtar just för tillfället faktiskt.
2009-09-27 23:42:12
Musik non stop Kommentarer (0)

love at first sight



Alltså allvarligt!
Den som kan titta på det här klippet utan att bli sugen på att ha en egen miniunge ...
... ja, den är ta mig satan inte riktigt hundra procent normal i mina ögon om jag ska vara ärlig.

Btw, så blir jag gravid den tionde oktober det här året, alltså om bara några dagar.
Om man ska tro en av Facebooks quiz vill säga och de tror vi ju inte på. Eller gör vi det?
Okej att jag vill vara en ung mamma, men att bli mamma nu känns inte särskilt hippt tycker jag.

Så;
Nej, jag ska inte bli gravid nu.
2009-09-27 22:44:54
Allmänt Kommentarer (0)

sunday bloody sunday

God kväll!
Hoppas att ni har haft en underbar dag. :)

Själv har jag inte gjort alls mycket. Gick upp runt 13.00, men gick och la mig i sängen och gosade med Doriz och gick inte upp igen förrän vid 14.30. Sen blev det att åka till pappa för att äta hemmagjord pizza. Mycket gott, som alltid. Satte mig lite vid datorn innan det var dags att åka hem till mamma. Köpte lite godis på hemvägen också. Fy på mig!

Hade tänkt läsa lite i Holes. Ligger fett efter känner jag, men jag orkar inte.
Ska nog sitta och tycka synd om istället för att jag har jättemycket att göra.
Tragisk jag kan vara ibland känner jag, men så kan det vara ibland helt enkelt.

Puss på er!
2009-09-27 19:02:04
Allmänt Kommentarer (0)

signing out now

Nu signar jag ut för idag.
Ögonlocken håller på att falla ihop, det är i alla fall känslan.
Imorgon (senare idag) ska jag sova längelänge 'cause I need it.

God natt på er!
2009-09-27 04:28:45
Allmänt Kommentarer (0)

lite såna där låtar man kan lyssna på om natten

Sitter i sis' soffa och lyssnar på låtar som;
Pet Shop Boys - West End Girls
Depeche Mode - Enjoy The Silence
Marit Bergman - I Will Always Be Your Soldier
Jennie Löfgren - You Make Me Feel
Frida Hyvönen - The Modern
Håkan Hellström - 13

... och såklart Calle Kristianssons audition i Idol 2009 där han sjöng Walking In Memphis. Alltså helt seriöst nu, om inte han går vidare till nästa omgång i Idol så kan de lika gärna lägga ner skiten på direkten. Jag kommer i alla fall lägga in någon protest och bojkotta alla avsnitt som kommer den här hösten. Det värsta är att jag är rätt seriös med det jag säger nu. Fast jag hoppas ju såklart att jag slipper bojkotta Idol, så för sjutton;
RÖSTA VIDARE DEN ENDA KUNGEN - CALLE KRISTIANSSON - NUUUU!
2009-09-27 01:59:37
Musik non stop Kommentarer (0)

don't know what to say or what to think



Är djLouise hemma hos sis'.
Såg nyss en grej på Facebook som fick mig att fundera mer än vanligt.
Det är då fan inte lätt det här med känslor och såna grejer har jag märkt.
2009-09-26 21:09:39
Allmänt Kommentarer (0)

louise goes pigg tidigt på morgonen



Jag är vaken och nästan helt i ordninggjord trots att jag stannade uppe lite väl länge igår även fast jag visste att det skulle bli upp tidigt idag. Menmen, känner mig faktiskt riktigt pigg ändå och ska nog klara av både en tur på Bervik inom kort och att vara uppe länge ikväll, för när livet leker så leker livet. Eller hur?

Bloggar senare efter att jag har kommit hem/efter att FBK har vunnit mot LHC.
See ya!
2009-09-26 11:17:32
Allmänt Kommentarer (0)

lite vardagslyxigt sådär



Nu upptäcker man hur lyxigt det egentligen är med laptop.
Att man kan ligga i sängen hur bekväm som helst och titta på film.
Titta på filmen Sandor Slash Ida som jag redan har sett runt fem gånger.

Det är underbart det, gott folk!
2009-09-25 22:37:10
Allmänt Kommentarer (0)

this is what I want to wear so give it to me






2009-09-25 21:51:01
Kläder/smink/osv Kommentarer (2)

keep on dancing



HAHAHAHAHHAHAHAHA!
Har glömt att lägga upp den här bilden som Adam skickade till mig för några veckor sedan. Den här bilden är alltså tagen förra året när vi hade dansträning inför balen som vi hade när vi slutade nian. Jimmi (en som gick i klassen) bestämde sig för att ha lite roligt och ta kort på oss när vi dansade samt lägga till lite text på bilden. Trodde jag skulle dö lite när jag fick se den, haha! ;D
2009-09-25 21:46:13
Allmänt Kommentarer (0)

fredagens första hälft


Tralalalala.

Vaknade 11.00 idag. Gick upp och tvättade håret plus sminkade mig innan jag sedan satte mig vid köksbordet för att äta lite frukost och kolla ansiktsboken. Vid 12.00 gick jag sedan och fixade håret och kläder. Gick ut till bussen vid cirka 12.15 och trodde jag skulle komma försent till lektionen som startade 12.40 eftersom bussen aldrig kom, men jag hann i alla fall. Lucky me!

Kom till skolan, gick och hade mediekunskap i cirka tio minuter, för sedan skulle jag iväg till skolsköterskan för ett random hälsobesök. Jag kom fram till att jag gillar vår skolsköterska som fan. Helt underbart trevlig och lätt att prata med är hon, så dit kan man verkligen gå om man har några problem känner jag.

Efter besöket där så gick jag till biblioteket på Sundsta och satte mig med Sara och Daniel för att fixa lite med vårt grupparbete i mediekunskapen, men det gick väl sisådär. Daniel hittade någon barnbok som han läste ur istället. Haha, så jävla rolig är han!

Matte stod på menyn som dagens andra och sista lektion. Gjorde faktiskt runt tio tal eller något sånt. Inte dåligt alls när det gäller mig tycker jag, så ja, jag är mycket nöjd med min insats idag. Underbar dag? Ja, rätt så i alla fall.
2009-09-25 17:24:00
Allmänt Kommentarer (0)

msnkonversation (bara jag och syrran fattar)

Caroline säger:
Fem tänder är utslagna i överkäken och han har ett befarat käkbensbrott. Det blir opereration på käkkirurgen i natt, berättar Lindwall

9.08 in på slutperioden förvandlades matchen FBK-Rögle till ett otäckt blodbad.

FBK-backen Arto Laatikainen träffade Rögles Baptiste Amar med ett stenhårt slagskott rakt i ansiktet. Fransmannen föll ihop framför egna målburen. Han blödde ymnigt men fick snabb hjälp av FBK-doktorn Bosse Lindvall.


louise / - fett med nice att börja 12.40 imorgon och ha två lektioner säger:
YEY, GO LAATI, YEAH YEAH, GO LAATI!


Caroline säger:
Färjestads nya målvaktsmonster Henke Karlsson fick klara sig utan sin "doktor Frankenstein" mot Rögle. Målvaktstränare Granqvist missade sin första hemmamatch med FBK. Han blev pappa för första gången i stället.


louise / - fett med nice att börja 12.40 imorgon och ha två lektioner säger:
GRANA!!!!!!!!! PAPPA GRANA!!!!! GRATTIS TILL HONOM
HAN KOMMER BLI EN GOO PAPPA


Caroline säger:
tror jag me


louise / - fett med nice att börja 12.40 imorgon och ha två lektioner säger:
blev nästan lite tårögd nu när jag tänker på att han håller i en liten miniunge


Caroline säger:
et

2009-09-25 01:26:45
Allmänt Kommentarer (0)

torsdagens underbara skoldag

God kväll!
Underbar dag idag också. Måste kännas lite tjatigt att höra det där i nästintill varje inlägg, men jag kan inte nämna det nog många gånger känner jag.

Dagen började med att vi hade datagrund i två och en halv timme. Det låter himla långt, men när man väl är där på lektionen så går det faktiskt relativt snabbt ändå och det är skönt. Idag pluggade vi dock på det som vi ska ha prov på nästa vecka och det var väl inte sådär jättekul, men det fungerade bra ändå tycker jag. Fattar dock inte sådär jättemycket av det som vi ska ha prov på (färgdjup/bitdjup, internminne, primärminne, lan-anslutning m.m) men jag har ju en vecka på mig att plugga in det. Nu är det bara till att se om jag verkligen sätter mig ner i lugn och ro och pluggar också, men jag vill verkligen visa att jag är bra i alla mediaämnen så jag får väl ta tag i saken och kämpa på. ;)

Hade även matte idag, efter lunch. Tycker att matten är rätt värdelös faktiskt. Vi jobbar efter något schema som talar om för oss vad vi ska göra varje lektion, men det är jävligt svårt att hinna med allt när våran lärare står och snackar om andra värdelösa (?) saker som jag tycker är oväsentligt att kunna, menmen ... Kanske bara är jag som är dum i huvudet som inte ser det bra i det. Tycker i alla fall att vi borde få jobba mer med det som vi egentligen ska jobba med för aldrig att jag orkar ta med matten hem och jobba med den då. Nejtack! Det får bli i nödfall, typ innan prov och så.

Efter matten blev det till att ha två timmars textkommunikation (slutade en halvtimme tidigare). Samma där som vad det är med datagrund, lektionen går fortare än vad man tror att den ska göra. När man väl får en uppgift att skriva om, som till exempel då när man ska skriva om något i tio minuter, så flyger tiden bara iväg.

Idag skulle vi fortsätta på raderna;
Det var en sådan dag då ...
Jag vet att jag egentligen är ...

På första raden fortsatte jag skriva om att det var en underbar dag (nämen, underbar dag, igen?) och att tjejen i texten skulle få träffa sin kille igen efter att han hade vart borta under en längre tid.

På andra raden fortsatte jag skriva om att jag vet att jag egentligen är en kille för jag hatar alla typiska tjejsaker som att gå runt på stan, prova kläder, titta efter väskor och leta efter de perfekta skorna med hög klack. Jag skrev om att jag tror att de på sjukhuset opererade bort mina manliga könsdelar innan mina föräldrar hann se mig första gången. Haha, fantasi är bra att ha, men till en viss del stämmer det. ;)

Sedan skulle vi även skriva en dialog med indirekt och direkt anföring och sedan skulle vi skriva en inre monolog om att man satt på tåget för att träffa sin pappa som man inte hade träffat på tio år. Riktigt svår, men även riktigt roligt!

Well, det var min skoldag.
Imorgon börjar vi 12.40 och har två lektioner - mediakunskap och matte.
Ska även iväg till skolsköterskan vid ett för sånt här hälsobesök som brukar gå på.

Satsar på att det kommer bli en underbar dag igen!
2009-09-24 23:28:29
Allmänt Kommentarer (0)

det här om drömmar

Så, nu är jag vaken. Eller, jag har vart vaken ett tag om man säger så.
Drömde inget alls, fast det är ju klart, de säger ju att man alltid drömmer, men att man inte alltid kommer ihåg alla drömmar. Så jo, jag drömde visst. Tycker det är bra att man inte kommer ihåg alla drömmar förresten, för tänk hur jobbigt det skulle vara om man skulle komma ihåg precis ALLT som man drömmer under en natt.

NEJTACK till det säger jag.
2009-09-23 20:23:38
Allmänt Kommentarer (0)

onsdag

Nämen god dag på er!

Om det har varit en lika underbar dag idag också? Well, näst intill i alla fall och det räcker gott och väl för min del. Idrotten var till och med så rolig att jag var med även fast jag hade glömt idrottskläderna hemma. Stavgång blev det och det var ingen dålig sträcka vi gick. Tror det tog ungefär en timme att gå och det var riktigt skönt när man hade gått klart.

Nu tror jag bestämt att jag ska gå i vila i någon timme.
Bloggar senare och hoppas på att jag har någon fin dröm att berätta för er. :)

See yaa!
2009-09-23 17:20:15
Allmänt Kommentarer (0)

det här om att vara placerad i ett mellanfack, att vara varken barn eller vuxen

Kom och tänka på en sak idag, på svensklektionen när vi skulle prata om barndomsminnen.
Någon i klassen frågade en fråga som fick mig att tänka till lite.
"Vad räknas som barndom? När slutar man vara barn?"


Jag kan bara prata för mig själv och jag ser, till en viss del, mig själv fortfarande som ett barn. Det är väl så när man kommer upp i min ålder, känner jag i alla fall, att man vill vara både liten och stor samtidigt. Man vill fortfarande vara som man är när man är liten, då när man inte har några krav på sig och kan göra vad som helst, men ändå komma undan med det. Men samtidigt så vill man växa upp, bli myndig och kunna göra i princip vad man vill och gå sin egna väg utan att någon kan hindra det. Man vill kunna ta hand om sig själv, utbilda sig, få ett bra jobb och så småningom få en underbar familj.


I mitt fall så känns det som om jag blir mer och mer vuxen för varje månad som går, för varje dag till och med.
Jag är trött på att vara sexton år och vara placerad i något mellanfack där man varken ses som barn eller vuxen. Det har blivit lite bättre nu på gymnasiet då lärarna ser oss som unga vuxna. Känns lite sjukt när man får höra det för det känns som om det har gått så sjukt fort från att ha gått i grundskolan till att ha börjat på gymnasiet.


Det är helt klart en skillnad mellan grundskolan och gymnasiet.
Eller en skillnad, nej, det är flera;
- Man får ta mycket mer eget ansvar. Till exempel så kanske man inte alltid behöver vara på lektionerna och jobba, utan läraren ger en uppgift och man får en viss tid på sig att göra den klar. Om man sedan väljer att göra den då eller senare är upp till oss själva. Det här kräver ju så klart mer planering och man får ju tänka på att lärarna litar på att man verkligen gör klart arbetet till den dagen då det ska vara klart, så det är bäst att man sköter det på rätt sätt så att de känner att man klarar av att ta det här egna ansvaret.


- Det är ingen som säger att man MÅSTE göra saker och ting, utan lärarna presenterar det som ingår i de olika kurserna och vill man inte göra det som presenteras så är det ens egna val. Men man måste tänka på konsekvenserna och att det betyget som man får när kursen är slut är det betyget som man får. Det finns liksom ingen direkt chans till att höja det och det finns betyget IG.


- Folket runt omkring känns mer seriösa och alla verkar veta att om man inte gör bra ifrån sig under gymnasiet så kan det bli jävligt tufft senare i livet. Alla verkar se det där ljuset i slutet av tunneln, att det bara är tre år kvar, sen kan man göra sina val i livet, om man nu känner för att plugga vidare, ta något år ledigt eller försöka få jobb direkt. Då finns det liksom inget direkt som kan hindra en från att göra vad man vill i livet. Bara en själv kan sätta stopp för dem. Man har ingeting annat att skylla på direkt.


Det finns massa andra olikheter, men de här var de som jag kom på just för tillfället.


Den sista punkten får mig att tänka till lite, tänker på det där med att det bara är tre år kvar nu av skolan, eller rättare sagt av gymnasiet. Visst, det känns som om det är jättelång tid just nu, men man kan ju bara tänka på hur fort högstadiet gick så fattar man ju själv att det inte alls kommer dröja länge innan man står där, vitklädd och bär studentmössa medan man sjunger "för vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra" Det kommer inte alls dröja länge och sen efter det så kan man göra vad fan man vill.


Jag har redan mina planer klara;

- Bilda familj och få barn tidigt.
- Läsa medievetenskap på universitetet här i stan.
- Plugga vidare till journalist eller något annat inom media.
- Dö lycklig och känna att jag har gjort allt jag velat i livet.


Skulle jag få uppleva minst en av de här punkterna så skulle jag vara mer än nöjd.
Helst den första punkten om att få barn tidigt. Det är liksom det som jag verkligen längtar mest efter här i livet. Först och främst att bli gravid och veta att det växer ett människoliv inne i min kropp ... Den känslan måste vara den mest underbara känslan som man någonsin kan känna. Att liksom veta att man går runt och bär på något som senare ska växa och bli stort och allt sånt där. Bara tanken av det får mig att vilja gråta. Blir alltid så känslig när jag tänker på gravida eller barn överhuvudtaget.


Tänk liksom att titta på ett sånt där gravidtest och se att det visar att man är med barn, att sedan säga det till killen som ska bli pappa till barnet och få se hans (förhoppningsvis) överlyckliga reaktion och ha honom vid sin sida under hela graviditeten. Att ha honom brevid sig vid de stunderna som man bara känner sig tjock och klumpig och se att han älskar att se en bli större och större om magen för att han tycker att det är lika magiskt och fantastiskt som jag gör. Ett litet plus i kanten skulle vara om han en dag kom hem med ett litet mjukt paket som jag sedan öppnar och får syn på att det är en sån där t-shirt som har trycket "BEBIS" på magen ...


Nej, det här funkar inte längre för jag sitter här med tårar i ögonen
Hoppas att ni fattade vad jag ville ha fram med det här inlägget i alla fall.


kvällsuppdatering

Goder kväller!
Inte lika underbar kväll har det varit då jag har gjort absolut ingenting. Eller det enda jag har gjort var att sova i en timme annars har jag inte gjort någonting alls. Oj, vad man ljuger hela tiden då. Klart jag har gjort något. Man gör alltid något. Till exempel nu så bloggar jag ju, annars kanske det kan vara att jag bara sitter och kollar på tv:n eller bara sitter och tänker eller något. Det kanske kan uppfattas som ingenting, men det är ju ändå NÅGONTING. Aja, ska inte bli för djup inom det ämnet känner jag för det var inte direkt superkul.

Imorgon då? Vad händer då?
Ja ni, Street Smart först på morgonen. Har ingen aning om vad det är, men det blir nog bra till slut. Sen är det klassråd, spanska, lång håltimme och sist på dagen är det idrott. Inte min favoritdag under veckan när det gäller skolan precis, menmen, det funkar i alla fall relativt bra och det är huvudsaken. :)
2009-09-22 23:57:59
Allmänt Kommentarer (0)

vad är det med mig och idag egentligen?

Gott folk, jag spinner vidare på mitt förra inlägg och säger;
ALLT ÄR UNDERBART!

Eller ja, det kanske var att ta i lite väl mycket, men skolan är i alla fall underbar. Bara att få säga det och verkligen mena det, att skolan är underbar, är ta mig satan stort i sig. De orden har det gått länge sedan jag senast nämnde dom, om jag nu har nämnt dom någon gång överhuvudtaget. Det var som jag sa till Moa i fredags, att jag känner mig trygg i klassen. Jag känner att jag har folk att prata med och kan vara med och även om jag inte pratar med långt ifrån alla så känner jag mig ändå trygg. Bara det i sig är helt underbart.

Hur det gick på den muntliga presentationen i svenskan?
UNDERBART BRA.

Okej, jag ska sluta med mitt nya favoritord, underbart, nu. Men jag tycker att det gick över förväntan. Jag hade liksom ingen aning om vad jag skulle säga, bara att jag skulle prata om min kära docka som jag fick i julklapp när jag var runt tre år, men när jag väl stod där och pratade så funkade det faktiskt helt okej. Vi fick även respons på vår presentation och de tyckte att jag pratade med inlevelse och att det var intressant det jag sa, men att jag skulle tänka på att inte upprepa ord, att variera mitt språk och att jag inte skulle stå med armarna i kors. Haha! Det blir definitivt att tänka på, för jag är ju helt medveten om vad jag gör "fel" själv så och det som man gör "fel" vill man ju givetvis förbättra. :)
2009-09-22 15:35:12
Allmänt Kommentarer (0)

skolan är ta mig satan underbar ibland

Goder morgon på er!
Sitter här i korridoren som tillhör media och sam-media och försöker få klart mitt och Moas grupparbete i engelska om filmen Titanic. Och vet ni vad? Vi har faktiskt fått en massa gjort idag. Vi har kommit på ungefär allt som vi ska säga så nu är det bara affischen som ska fixas klart. Underbart! Och på fredag så börjar vi megasent tack vare att engelsklektionen blir inställd.

När jag börjar?

Börjar min första lektion, mediekunskap, klockan 12.40 och sen har jag bara den lektionen plus matten som slutar vid 15.25. Hur underbart får det bli? Men det är ju klar, hade hellre slutat tidigt, men samtidigt så kan det ju vara gött att få sova litelite längre än vad man brukar.

Skolan är underbar ibland! ;)

Sitter och är lite nervös inför svenskan som vi har sist idag. Vi ska ha någon muntlig presentation i smågrupper där vi ska prata om något barndomsminne som vi har. Är inte riktigt hundra på vad jag ska prata om, men det blir nog om när jag var runt tre år och önskade mig en docka i julklapp och fick den av mormor och morfar. Tror fortfarande att det är den julklapp som jag har blivit mest glad över, någonsin. Känns lite småtöntigt att berätta om det och jag vettesatan hur jag ska kunna prata om det i cirka två minuter, menmen. Hon sa ju i och för sig att man skulle prata mellan en till två minuter så det gör väl inget om det blir runt en och en halv eller något. Jag ska i alla fall göra mitt bästa trots att jag suger på att snacka inför grupper. Vi skulle tydligen ha en medveten inledning och avslutning också. Något som jag inte alls har tänkt ut hur jag ska få till. Får nog börja med lärarens förslag till inledning;

"VET NI VAD SOM HÄNDE MIG?"

Eller kanske inte.

I'll be blogging when I get home again.
Later!

2009-09-22 10:13:20
Allmänt Kommentarer (0)

tog ni dom med storm ikväll?

YES, DET GJORDE NI!
Färjestad vann alltså ikväll mot Skellefteå med 3-2 och det kändes hur underbart att vara där inne i arenan igen, under en elitseriematch. Det känns liksom som att det är där jag hör hemma på något sätt. Kanske låter hur sjukt som helst, men då får det helt enkelt låta det, för jag talar sanning. Hockey är inte, som jag har nämnt en massa, bara en sport för mig, utan det är så mycket mer än det. Därför känns det skönt att det har dragit igång igen.

Btw, så var inte Ari Vallin med ikväll.
*ledsen i ögat*
2009-09-21 23:02:00
Allmänt Kommentarer (1)

guld dag

Hallå gott folk!

Rätt soft dag idag faktiskt;
Spanska - jobba med olika verbformer, jobba med text i boken
Svenska - diskutera texter och skriva reflektion av dem i loggboken
Matte - göra några bråktal i matteboken, sen macbooken och it's learning

Måste även tillägga att jag gjorde mig klar på rekordtid imorse. Är faktiskt lite stolt över mig som gick upp 7.20 och ändå var klar vid 8.00, även fast jag både tvättade håret, duschade och skulle sminka mig. Det brukar fan ta minst en timme för mig att göra allt det annars så guldstjärna i kanten på mig alltså.

Nej, nu blire Löfbergs Lila Arena för Färjestad - Skellefteå.
I'll be blogging later guys!
2009-09-21 17:13:07
Allmänt Kommentarer (0)

how will I make the right choice?


När man väger mellan två val och känner att det kommer gå åt helvete vad man än väljer,
vad gör man då?

2009-09-20 23:33:28
Allmänt Kommentarer (0)

here comes the big secret



Så, nu kommer det alla har väntat på, vad som hände inatt;
Jag pratade i telefon med en kille som jag (som vanligt) har träffat via karlstabo.se.

Det hela började med att han skrev till mig på msn runt klockan elva, efter att han hade kommit hem från en fest. Vi fortsatte chatta under hela kvällen om allt och ingenting och det är liksom det som jag gillar med att chatta med honom, att vi kan prata om allt och att jag lär mig något av honom vad vi än snackar om.

I alla fall, så blev klockan runt halv tre och jag skulle gå ut med Doriz för att möta syster när hon kom hem. När jag sedan kom tillbaka in så skrev jag till honom att "nu är jag tillbaka och har en pratglad syster med mig". Som svar fick jag: "kan du hälsa din syster att hennes lillasyster har en väldigt fin personlighet?", så jag berättade det för syster och onykter som hon var då så sa hon "skriv till honom att jag vill att han ringer och säger det istället", så sagt och gjort så skrev jag till honom att hon ville att han skulle ringa till henne och säga det istället och HAN GJORDE DET. HAN RINGDE!

Han och syster snackade i någon minut och han ville ju prata med mig också, men feg som jag är så vågade jag inte ... Inte första gången han ringde. Kommer ihåg att syster sa någonting om att "ja, hon är underbar och du vågar inte dissa henne" och att jag blev så jävla full i skratt för att det lät så otroligt roligt.

De la i alla fall på och jag och han fortsatte att snacka på msn och syster fortsatte tjata på mig att jag skulle be honom ringa igen eller att jag skulle ringa upp honom, för jag var tvungen att prata med honom och blablabla, för annars skulle jag ångra mig och det vet jag att jag antagligen skulle ha gjort eftersom att jag innerst inne ville prata med honom första gången han ringde. Det slutade i alla fall att han ringde upp igen och att vi pratade med varandra i över två och en halv timme. Vi liksom pratade om allt och det kändes så himla skönt att prata med honom. Visst var det jobbigt i början för det är ju någonting helt annat att sitta "anonym" bakom en dataskärm och kunna skriva i princip allt man tycker och tänker utan att det känns för privat, men om man ska säga det till någon i telefon så blir det helt annorlunda. Det blir mer privat på något sätt, men jag tyckte att det gick förvånadsvärt bra ändå. Han var otroligt lätt att prata med i alla fall och det gjorde ju saken lättare.

Så ja, där har ni anledningen till att jag somnade runt sju imorse.
You can put the blame on him. ;)

2009-09-20 21:43:54
Allmänt Kommentarer (1)

senaste nytt; jag gick och la mig när barnprogrammen började



Goddagers alla!
Är otroligt seg idag, kanske för att jag inte gick och la mig förrän klockan sju.
Nej, inte klockan sju på kvällen. Ja, jag menar klockan sju på morgonen.
Anledningen till det har jag försökt skriva om i ett inlägg, men kan inte formulera mig.
Ni får helt enkelt vänta ett tag till på det så försöker jag klura ut vad jag ska skriva istället.

Ha det bra sålänge!
2009-09-20 16:41:36
Allmänt Kommentarer (1)

party feeling



Sitter hemma hos syster och agerar djLouise igen.
Det är då jag är som bäst om jag får säga det själv.

*blink blink*

Kvällen blir lugn, som alltid. Såg att Freaky Friday går på fyran nu. Blir nog att sätta sig och se lite på den. Även om jag inte ser på den hela tiden så har jag nog på den i alla fall. Brukar bli att jag sitter vid datorn ända tills syrran kommer hem senare inatt. Inte för att jag klagar något på det direkt. ;)


I'll be blogging later!

2009-09-19 21:20:56
Musik non stop Kommentarer (0)

coldplay - trouble



Jaha, så brast allt när jag lyssnade på den här låten.
Alla tårar liksom började falla nerför mina kinder och kunde inte sluta rinna.
Det är något med Coldplay som får mig att släppa ut alla mina känslor som jag bär på.
2009-09-19 17:53:45
Musik non stop Kommentarer (1)

lördag

God morgon eller god middag eller vad det nu heter!
Herregud vad trött jag var inatt. Jag somnade direkt när jag la ner huvudet på kudden, såg inte ens på tv eller något innan, utan bara somnade direkt. Det var faktiskt riktigt skönt, fast sen har jag ju vaknat ett antal gånger nu på morgonen. Första gången vid nio, andra vid halv elva och sen tredje gången jag vaknade vid halv tolv så tänkte jag att det är lika bra att jag går upp.

Är ensam större delen av dagen idag.
Pappa och farbror skulle ta sina motorcyklar och åka ner till Åmål för att se när min kusin tävlar (?) med sin hund. Vet inte riktigt när han kommer tillbaka, men det blir väl någon gång senare. Fick nyss besök också, av en hårig sak på fyra ben. Yes, Doriz is in the apartment. Har fan inte träffat henne på över en vecka så ni kan ju gissa att jag har saknat henne big time. Hoppas att allt går som det ska så att jag blir hundvakt ikväll också. Det är riktigt mysigt att sitta i syrrans lägenhet på kvällen med laptopen i knät och Doriz bredvid mig i soffan. Mysigt värre det! :)

See ya!
2009-09-19 12:55:10
Allmänt Kommentarer (1)

the knife - listen now

Listen now
I am afraid of everything
when you told me I was special
it was the happiest moment for a long long time

Listen now
I keep forgetting your name
when you laid down on the kitchen floor
it was the happiest moment for a long long time

We seek new seed now
some revolutionary
and you will never get a hold
we seek and we will find
reason to stay alive
the price has never been this low

Listen now
I was afraid of everything
then I straightened my head up
it was the happiest moment for a long long time

2009-09-19 01:21:07
Musik non stop Kommentarer (0)

kulturnatten

Yes, det var faktiskt helt okej. Inte för att vi kollade in så många grejer, men ändå. Vi satt mest på bryggan nere vid älven och pratade och sen så gick vi till McDonalds och satt där ett bra tag. Hann i alla fall kolla in en tjej i biblioteket som körde poetryslam. Helt sjukt bra var hon!

När jag satt där på bryggan så tänkte jag på hur fint det är i Karlstad egentligen.
Blev lite sådär smått sentimental, eller vad det nu heter, så jag nästan började gråta.
Låg liksom ner på bryggan, tittade upp emot stjärnhimlen och allt var så vackert och fint.
Tänkte liksom att det måste vara perfekta platsen att sitta med någon som man tycker om.



Jag älskar Karlstad.
2009-09-19 00:51:08
Allmänt Kommentarer (1)

fredag

Hej!
Började ju som sagt halv elva idag så nu sitter man och har engelska. Ska göra något grupparbete med Moa där vi ska skriva om filmen Titanic som vi sedan ska presentera muntligt i smågrupper och få betyg på. Tack som fan för IG:et säger jag bara!

Sitter och funderar lite på vad som har hänt de senaste dagarna. Allt känns så jävla nytt för jag har liksom aldrig varit med om något sånt här tidigare. Nu blir jag kanske lite för privat här, men jag kör på det här med att vara ärlig. Jag har liksom inga problem med att vara det. Allt är nytt och fint och allt sånt där och jag känner massa olika känslor på samma gång och det känns jobbigt som fan.

Bloggar senare.
Pusshej!
2009-09-18 11:30:39
Allmänt Kommentarer (0)

look happy in the picture but I don't know if I'm happy



Vad mycket lättare det skulle vara om man inte hade känslor.
2009-09-18 01:04:59
Allmänt Kommentarer (0)

mr X has got a name!



Vet ni vad jag kom på nyss?
Jag börjar inte förrän klockan halv elva imorgon.
Känns lite sådär smått underbart för att vara ärlig.

Imorgon blir det in till stan med Marie (och kanske syster) för att kolla in Kulturnatten. Tror inte ens att det är något för mig, men jag hoppas få se Robert (en jag chattar med) för han ska tydligen vara utanför muséet och måla och han målar helt fantastiskt bra. Har sett en massa sjukt snygga bilder som han har lagt upp på sin Facebook och jag blir lika blown away varje gång jag ser dom. Helt sjukt bra är han!

Vet att ni vill veta mer om Mr X också. Jag känner på mig att ni som läser bloggen klickar in här flera gånger om dagen bara för att kolla om jag har skrivit något mer om honom. Gulligt av er! Kan ge er lite smaskig information faktiskt för han skrev till mig på msn förut och bara;

"Varför kallar du mig för Mr X? Varför inte bara säga vad jag heter?"

Så nu kan jag faktiskt vara så snäll så att jag säger vad han heter;
His name is Nicklas.

2009-09-17 23:13:35
Allmänt Kommentarer (1)

lizzie miller - modellen som speglar hur många andra tjejer ser ut



(BILDER PÅ MODELLEN LIZZIE MILLER)

Vad ser ni när ni ser den här bilden?

1. Ser ni två äckliga bilder på en tjej som väger alldeles för mycket?
2. Ser ni två vackra bilder på en tjej som väger precis normalt och njuter av livet?

Om jag skulle välja så skulle jag välja alternativ två och det gör mig så, rent ut sagt, jävla glad när jag ser såna här bilder på tjejer som inte är rädda för att visa sin kropp även om de inte tillhör någon kategori som tillhör de som är pinnsmala. Det är ju tyvärr nästan bara såna bilder man får se i modetidningar och liknande.

Bilder på tjejer som är alldeles för smala.

Man liksom undrar när man ser bilderna hur mycket de egentligen "får" äta under en dag. Om de går till sängs hungriga med tankar om att de egentligen inte vill hålla på med det de gör. Att de egentligen vill ha ett jobb där de slipper bry sig om att vara sjukt fixerade av sina kroppar, att ha ett jobb där de helt enkelt inte tjänar pengar på HUR de ser ut.

Den här bilden speglar hur många tjejer ser ut egentligen utan en massa retuschering (även om den här bilden säkert är retuscherad också) och jag hoppas verkligen att den här bilden inspirerar många andra till att våga se ut som de gör utan att ta till en massa sjuka bantningsmetoder för att gå ner så mycket i vikt så att man till slut bara är skinn och ben.



Jag vet att jag talar emot mig själv när jag skriver såhär, om att man ska vara nöjd med sig själv och inte bry sig om vad alla andra tycker när jag oftast gör tvärtemot själv, men jag lär mig. Jag lär mig varje dag och jag hoppas att jag en dag ska kunna acceptera fullt ut vem jag är och hur jag ser ut.

Den dagen är inte riktigt här än, men det har i alla fall blivit mycket bättre.
Och det ser jag i alla fall som lite positivt.

louise goes gammal tant

Ja men hallå igen!
Idag har Louise varit hemma, igen. Är på väg till att bli en sån där skolkare tror jag. Två dagar förra veckan och nu en dag till. Inte bra det här känner jag för det är verkligen inte jag. Anledningen till att jag stannade hemma idag var för att jag vaknade imorse med världens huvudvärk. Anledningen till den stavas;

Jag sover alldeles för lite.

Yes, det är sant. Jag vet det, men ändå gör jag ingenting för att ändra det. Sover mina fem-sex timmar om natten, vaknar och gör ett halvdant jobb under dagen i skolan, kommer hem och är helt utmattad. Jag är liksom sexton år. Det är nu man ska vara som piggast och orka med en massa roliga saker, men jag orkar nästan inte med någonting alls. Det måste bli en big fat ändring på det här för annars vet jag inte hur det kommer sluta. Kommer sluta som en gammal tant när jag bara är runt tjugo liksom och hur kul är det medan alla andra lever livet och har kul?
2009-09-17 18:36:30
Allmänt Kommentarer (0)

två anledningar till att min uppdatering är sämst

Hallå alla!
Ja, jag vet. Uppdateringen är som sagt inte den bästa och det finns två orsaker till det;

1. SKOLAN.
Jag gör minsta möjliga skolarbete hemma, men ändå tar skolan upp en så stor del av mitt liv just nu. Det liksom känns som man skriver så himla mycket i skolan så att jag nästan aldrig orkar skriva hemma längre, vilket är jättesynd för jag har verkligen bra grejer som jag skulle vilja skriva om, men hjärnan kopplar liksom inte riktigt. Hjärnan och pennan/fingrarna på tangenterna klickar inte riktigt tillsammans. Och jag känner verkligen att jag ska göra allt för att det ska bli ändring på det.

2. MR X.
Det är faktiskt sant, jag har börjat träffa en kille. Okej, vi har träffats två gånger bara, men vi har faktiskt chattat sedan i ... ja, jag vet inte riktigt när men det var kanske en vecka sedan eller något sånt. Började med att jag "petade" på honom på karlstabo.se, sedan så skrev han till mig och på den vägen är det. Fort framåt kan ju tyckas, men jag känner att jag inte har något att förlora. Som ni nog har sett i något tidigare inlägg så var jag ju otroligt nervös för vårt första möte i måndags, men idag tycker jag att det gick betydligt bättre. Haha, skulle ju vara lite pinsamt om han tycker tvärtom dock. Menmen, jag gjorde vad jag kunde och jag tyckte som sagt att det gick bra, i alla fall bättre och det är jag nöjd med.

Vet ni vad han gjorde då? Något som jag tycker är så himla gulligt när killar gör, btw.
Jo, han LAGAR MAT TILL MIG. Fatta?! Ser ni inte det gulliga i det så är ni fan inte mänskliga. En kille lagar mat till en tjej (jag) som är hemma hos honom. Det är så otroligt sjukt jävla gulligt att jag näst intill dör litegranna. Och jag som inte ens brukar gilla korv stroganoff och ris, men han lyckades faktiskt med att göra den så god så att jag faktiskt gillade den. Inte illa!

Så, vem är den här killen då?
- Initialerna av hans namn är N.B (lite sådär småhemligt)
- Han fyllde nitton år den fjärde maj.
- Han tog studenten i juni från Hotell & Restauranglinjen här i stan.
- Han vill jobba som polis eller brandman (pluspoäng)
- Han är vänsterhänt (väldigt viktigt att ta upp här, ger också pluspoäng)
- Han har väldigt go parfym (Lacoste Essential) som mina kläder numera luktar.

Så, ska jag träffa honom igen?
- Ja!
- Definitivt!
2009-09-17 00:05:25
Allmänt Kommentarer (1)

den stora frågan är;

Alltså, är det höst eller inte?
När man tittar ut genom fönstret om dagarna så ser det precis ut som att det är sommar, men man kan liksom ana att det är en viss kylig underton i luften när man är ute. Det är väl så som sensommaren/början av hösten ska vara. Lite sådär både och av allt. Lagomt fint väder till en början, då man nästan går och hoppas på att sommaren kommer stanna ett tag till, men sedan dröjer det inte lång tid tills det blir riktigt höstruskigt och regnet börjar ösa ner över oss när man är ute.
2009-09-15 23:54:17
Allmänt Kommentarer (0)

måndag



Jodå, jag lever. Jag överlevde hela dagen.
Det var inte någon våldtäktsman som mötte mig vid Åhléns.
Det var en helt vanlig kille som jag senare, till och med, vågade följa med hem.

Allt gick över förväntan tycker jag. Visst, jag var in i helvete nervös hela morgonen och precis i början när jag skulle träffa honom, men sen tyckte jag att det släppte allt eftersom. Var ju liksom med honom i hela sex timmar. Det var annat än när jag träffade hans kompis, då träffades vi bara i cirka fyrtio minuter. Lite synd, men det var ändå sjukt kul. Har verkligen inte ångrat får lilla fyrtio minutersträff om jag säger så. Något säger mig att jag inte kommer ångra det mötet som jag hade idag heller. Något säger mig också att det blir fler möten. Kanske redan nu på onsdag. Vem vet? ;)

2009-09-14 23:26:58
Allmänt Kommentarer (0)

jag kommer nog inte sova inatt



Tänker fan inte sova än.
Kommer nog inte kunna somna om jag ens försöker.

Vet ärligt talat inte hur jag ska klara av morgondagen (senare idag). Jag vet inte hur jag ska vara, hur jag ska se ut, vad jag ska prata om eller hur jag någonsin ska kunna vara mig själv från början. Har liksom en hel lista på grejer som jag oroar mig för och det känns inte helt positivt.

Allt snack om att man ska gå in och tro på sig själv och vara öppen och glad och sån shit kan fan gå och slänga sig i väggen, för jag kan inte vara sån. Jag kan inte tro på mig själv. Det funkar bara inte så. Får väl ta till plan-B då och fejka att jag tror på mig själv, men det funkar nog inte det heller.


Ja, ni ser på nytt.
Mitt rätta, negativa, jag kommer fram igen.
Det är trevligt att läsa min blogg ibland, eller hur?
2009-09-14 00:56:31
Allmänt Kommentarer (2)

söndagsnervositet it is

God morning sunshines!
Blev väckt runt nio idag av att mamma kom in och satte sig på min säng;

M: "Jag tänkte åka till mormor och morfar snart"
J: "Mmmmmh"
M: "Ska du med eller?"
J: "Ofta jag åker så tidigt!"
M: "Men du kan ju sova en stund på eftermiddagen, vill inte åka dit så sent"
J: "Mmmmmh ... Hejdå!"

Hon är lite galen ibland, min mamma. Tror att jag ska följa med till mormor och morfar klockan nio en söndagmorgon när jag åka dit vilken annan tid som helst alla dagar i veckan, nästan.

---

Har inga direkta planer för idag. Ska dock gå ner och köpa lite godis som jag ska ha med mig till skolan imorgon och käka medan vi ser på någon film som för övrigt är det ENDA vi ska göra i skolan imorgon. Det känns lite smått ovärt att ens gå dit, men för det första så är jag inte sugen på att få frånvaro och för det andra så ska jag ändå ner till stan när vi har slutat.

Vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Är så nervös så att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag kommer göra bort mig som fan imorgon, jag liksom känner det redan nu. Kommer vara tyst som en död mus och när jag väl kommer på någonting att säga så kommer det vara något random töntigt som bara dyker upp i min hjärna. Killen kommer bara: "Eeh, va?" och tänka: "Vafan skulle jag börja snacka om att träffa den här galningen". Sen kommer han hitta på någon bra ursäkt för att han ska slippa vara med mig.


Ja, ni ser ju själva hur positiv jag är ...
2009-09-13 13:37:04
Allmänt Kommentarer (0)

familjedag i löfbergs lila arena



Yes! Där var jag och fick se Färjestad vinna över Leksand med fyra-noll. Trodde fan att det skulle bli jämnare, men tack vare en otroligt bra målvakt i Henrik Karlsson så kunde de alltså nolla ut Leksingarna (eller Leksandingarna som syster sa, haha)

Btw, så är heter Färjestads nya lagkapten Sanny Lindström.
Bra val av lagkapten tycker jag, men jag trodde det skulle bli Anders Bastiansen.
2009-09-13 01:02:42
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

lördag betyder äntligen hockey

God middag!
Hade faktiskt mobilaalarmet på 10.45 idag. Fråga mig inte varför jag valde just 10.45, för först så tänkte jag gå upp 11.00, men sen så tänkte jag att jag hinner med så mycket mer om jag går upp en kvart tidigare. Eller? Vad skulle jag hinna med liksom? Jag menar, jag har ju såå himla mycket att hinna med. Bara jag får en liten dos av datorn, hinner tvätta håret, sminka mig, ta på mig kläderna och äta lite så är jag nöjd. Allt det där tar liksom inte tre timmar. Vi åker ju som sagt till hockeyn klockan 14.00. Matchen börjar egentligen vid 16.00, men vi ska upp och hämta mamma, för hon ska med (!) Det trodde jag aldrig att hon skulle göra, men nu har vi lurat med henne och jag lovar att hon är hockeyfrälst när hon går därifrån ikväll. Det ska jag se till.

Anyway, vad gjorde jag igår då på kvällen?
Satt mest vid datorn och försökte komma på något intressant att skriva om, men som vanligt så gick det inte alls. Har en bra grej som jag ska skriva om här på bloggen, men jag måste komma på hur jag ska kunna formulera mig först. Har ju sån där formuleringssvacka som ni nog vet/har märkt. Det märktes i alla fall på Textkommunikationen i tordags. Herre min gud alltså! Vi fick ett papper med olika alternativ som vi skulle välja vilket vi ville skriva om. Jag valde rubriken "Känselspröten", där man skulle beskriva en person med hjälp av alla sinnen. Hur den här personen såg ut, hur hans/hennes andning och röst lät, hur den luktade samt olika drag som skulle beskriva hur den här personen var. Allvarligt talat så gick det inte alls. Jag bara skrev något helt osammanhängande som inte alls var viktigt. Menmen, det är ju bara i början. Har ju tid på mig att briljera.  ;)

Vad gjorde jag mer på kvällen igår då?
Chattade lite, men inte med någon rolig för den personen som jag ville chatta med var hemma hos sin brorsa. Så det blev inget med det. Lite synd, men vi skickade några (läs: många) sms under kvällen så det gick bra ändå. Bara lite dyrt för min del, haha! Överväger att skaffa tre. Alltså kontantkortet tre. Menmen, får se efter måndagen vad som har hänt då, helt enkelt.



Jag vet att ni tror att jag kommer chockera er, men icke.
Klart som fan det blev nachos/tacos för mig igår också, men det satt långt inne.



2009-09-12 12:29:47
Allmänt Kommentarer (0)

watch your love



2009-09-12 01:43:04
Allmänt Kommentarer (0)

you can be a sweet dream or a beautiful nightmare



Nu är det så här att jag tycker att den här låten är den bästa jävla (ursäkta) låten som Beyonce Knowles någonsin, och då menar jag verkligen NÅGONSIN, har gjort. Den är så sjukt otroligt bra att jag inte ens kan sätta ord på vad det är som gör den så äckligt bra.

Det är nog något med det här stycket:

Clouds filled with stars cover your skies
And I hope it rains
You're the perfect lullaby
What kinda dream am is this


Eller kanske de här raderna:

Tattoo your name across my heart
So it will remain
Not even death can make us part
What kind of dream is this!


De här orden kanske:

I mention you when I say my prayers
I wrap you around around all of my thoughts
Boy you my temporary high
I wish that when I wake up you're there
So wrap your arms around me for real
And tell me you'll stay by side


Eller så är det, helt enkelt, bara hela låten som är sjukt bra.
2009-09-11 23:37:42
Musik non stop Kommentarer (0)

finally it's friday

God eftermiddag/kväll på er!
Skoldagen har vart ganska lugn ändå. Det känns inte som vi gör sådär väldigt mycket i skolan och att dagarna går fort även om de ser himla långa ut när man tittar på schemat, men jag kunde ha haft det ännu värre. Som till exempel de som har teknik eller natur. De går till runt 17.00, varje dag. Det är helt sjukt tycker jag.

I alla fall så hade vi engelska först på morgonen. Pratade lite om elfte september och svarade på frågor om någon bok som jag inte hade fått förrän idag. Nästan alla andra hade hunnit läsa till sida fyrtio. Lycka till att hinna i kapp, Louise! Nej men det ska nog gå bra för att vi har fått tills vecka 41 på oss. Det är i alla fall ett litet tag och när jag väl börjar att läsa något så går det oftast ganska fort.

Efter engelskan blev det dags för mat innan mediekunskapen började vid 12.50. Gjorde inte så mycket där, som vanligt. Pratade mest om hur vi påverkas av olika medier och lite hur det såg ut med kommunikationen på 1800-talet. Ganska intressant tycker jag, för det får en verkligen att tänka till hur de klarade sig förr utan all hightech saker som finns idag. Nästa grej vi ska jobba med är att diskutera "såpor", hur de påverkar oss och om det finns några likheter/skillnader mellan dem och verkligheten. Vi ska även få göra ett större grupparbete inom det området. Blir nog trevligt det!

Dagens tredje och sista lektion var matte. Känns så in i hell drygt att ha den lektionen sist på en fredag. Fattar inte riktigt vad schemaläggaren tänker med. Kanske vill han/hon att vi i SPM1A ska misslyckas totalt med matten, gå ur med IG och få ett allmänt tråkigt liv. Jag tror det är så faktiskt.
Känns som det litegranna ...

Hur var eran dag då?
Låter som en storbloggare, men man måste ju vara artig och fråga tillbaka om ni stackare nu har plågat er igenom den här intressanta texten. Eller nej, det är ju klart. Man scrollar ju igenom den. Såklart! Hur kunde jag vara så dum?
2009-09-11 18:10:14
Allmänt Kommentarer (0)

nattinlägg (torsdag mot fredag)

Sitter i sängen och lyssnar på en partycd som syster har lämnat kvar här uppe hos oss efter någon förfest någon gång. Borde kanske sova snart. Ska ändå upp vid nio imorgon. Skönt dock att få lite sovmorgon för de där två timmarna har mycket inverkan på resten av dagen. Det tråkiga är dock att vi går tills halv fyra. Hade hellre börjat tidigt och slutat tidigt faktiskt, för jag menar, det är ju ändå fredag. Man vill ju att det ska bli helg så att man får dra hem så fort som möjligt ju.

2009-09-11 01:06:33
Allmänt Kommentarer (0)

ge mig några tusen så jag kan köpa det här


2009-09-10 19:05:48
Kläder/smink/osv Kommentarer (0)

datagrund is the shit

Hallå alla!
Sitter i någon datasal här i skolan och har datagrund. Älskar den lektionen för då får man sitta vid datorn och ha (nästan) fritt arbete. Visserligen ska vi göra ett grupparbete om bildskärmar och jag har fått i uppgift att skriva om CRT-skärmar som jag inte vet ett skit om plus att det bara finns Wikipedia som faktasida på internet när man googlar det. Alla andra sidor står det typ "köp crt-skärmar för blablabla kronor" på. Inte den fakta jag söker direkt. Menmen, får helt enkelt kolla upp det här hemma istället, i lugn och ro för just nu blir jag så himlans stressad att jag inte ens vet hur jag ska formulera mig. Det händer inte ofta det.

Nej, nu blir det till att vara lite aktiv.
(På Facebook)

Hajdå så länge!
2009-09-10 10:45:39
Allmänt Kommentarer (0)

kulturnatt nästa fredag



Yes, det är som sagt dags för den årliga kulturnatten här i Karlstad. Den som jag aldrig tidigare har varit på. Jag har lite delade tankar om jag ska gå dit i år eller inte. Skulle vara trevligt att gå och kolla vad det egentligen är för något, men samtidigt så kan det lika gärna kvitta känns det som. Om inte vädret är bra heller så går jag definitivt inte dit. Men i alla fall så tycker jag att det är roligt att det anordnas såna här saker i Karlstad. Det är verkligen roligt! :)
2009-09-09 23:51:11
Allmänt Kommentarer (0)

you make me feel good



Sitter i soffan och lyssnar på Idol-Olas låt "Feelgood".
Är faktiskt lite hemligt småförälskad i den killen plus att jag blir riktigt glad av den där låten.


Every little thing you do
Is everything I want from you
Can never get enough of you
You make me feel good

2009-09-09 19:47:25
Musik non stop Kommentarer (1)

det här är för bra för att vara sant

URSÄKTA MIG?!
URSÄKTA MIG FÖR ATT JAG TROR ATT NÅGOT ÄR FEL PÅ MIN STATISTIKRÄKNARE FÖR DET FINNS INGEN SOM HELST CHANS I HELA VIDA VÄRLDEN ATT DET ÖVERHUVUDTAGET VAR INNE FJORTON STYCKEN, FJORTON, ETTA FYRA, STYCKEN PÅ MIN BLOGG I GÅR. DET FINNS BARA INTE.

OM DET NU, MOT ALLA ODDS, ÄR SÅ ATT DET INTE ALLS ÄR FEL PÅ RÄKNAREN OCH ATT DET ÄR SANT ATT DET VAR INNE FJORTON STYCKEN HÄR PÅ BLOGGEN IGÅR SÅ VILL JAG JU SÅKLART SÄGA:

TACK!
TACK!
TACK!

TACK SÅ HIMLANS MYCKET!

(tror jag förlorade alla läsare nu när jag skrev allt med caps lock, sorry men jag ville bara uttrycka mina känslor på ett värdigt sätt så att ni förstår hur chockat, underbart glad jag är)
2009-09-09 14:15:30
Allmänt Kommentarer (0)

louise goes riktigt jävla negativ

Herre min gud vad alla verkar vara sjuka nu.
Är det svininfluensan som spökar eller är det bara en vanlig influensa?

Känner mig besatt av den där svininfluensan. Eller rättare sagt, jag är livrädd för att jag ska bli drabbad av den. Blir jag drabbad kommer jag dö. Finns inget annat alternativ. Kommer inte alls överleva som många tusen har gjort. Inte alls. Kanske är bäst att planera min begravning redan nu. Alla som jag känner är bjudna, vilket är inte alls många, men ni är i alla fall bjudna och efter själva begravningen så är ni bjudna på mat på McDonalds. Kan det bli bättre? Nästan så att ni önskar att jag ska bli drabbad så att ni kan få gratis käk, eller?
Jag förstår er.
Skulle inte tacka nej jag heller.

Nej, ska sluta vara så jävla negativ nu.
Be right back med ett mer positivt inlägg.
2009-09-09 14:06:42
Allmänt Kommentarer (0)

I am sjuker

God kväll på er!
Idag har jag vart hemma hela dagen och varit sjuker. Halsen spökar och det känns på pannan som om jag har feber, men samtidigt känns det som om jag inte har det. Tankarna går direkt till svininfluensan, men jag tror inte direkt att det är så farligt ändå. Det känns inte som det i alla fall.

Blir i alla fall att vara hemma imorgon också.
Hoppas dock att det är bättre imorgon så att jag kan gå på torsdag.
Jobbigt att vara hemma också för man missar ju en hel del i skolan.

2009-09-09 00:02:13
Allmänt Kommentarer (1)

förtillfället inget roligt innehåll i mitt liv

Hallå hallå!
Tänker inte skriva att jag är ledsen för att jag inte uppdaterar så ofta längre, såklart så är jag ju egentligen det, men jag är helt enkelt i en liten bloggsvacka. Hittar inga roliga ämnen att ta upp och dagarna i skolan är knappast så intressanta så att de är värda att fylla varje inlägg.

Det är liksom mest att jag går upp runt sju varje dag, fixar i ordning mig, äter frukost, går till bussen, väntar på bussen, åker med bussen, kliver av vid Sundsta/Älvkullen efter att ha funderat lite på om jag verkligen ska av där (you remember; http://standoutinacrowd.blogg.se/2009/september/utkast-kanner-mig.html ?), går till skåpet, har en-två lektioner innan lunch, har två lektioner efter lunch och sedan slutar jag runt tre.

Varje dag samma sak.
Inte konstigt att människan lever efter strukturerade ritualer och håller sig till saker som dom är vana att göra.

2009-09-08 00:07:27
Allmänt Kommentarer (0)

kanske något för tiden efter gymnasiet



Sitter och tittar på http://www.kau.se för att få en liten aning om vad det finns för kurser/utbildningar att läsa och vilka som kan vara något för mig. Funderar på att läsa medie- och kommunikationsvetenskap. Det låtter lite sådär lagomt smart och tror att det skulle kunna vara något för mig. Sedan efter det så kan jag ju bestämma vad jag verkligen vill bli, för då har jag ju ändå en bra grund när det gäller media.

Aja, jag hinner ändra mig tusen gånger på minst tre år känner jag.
Men samtidigt är det bra att kolla alternativ redan nu så att man är beredd.

late night last night


PELLEBOY

Herregud säger jag bara och nästan skäms.
Stängde av datorn rekordsent inatt/tidigt imorse, ni såg ju själv att det senaste blogginlägget var publicerat runt halv fem, och somnade runt sex imorse. Det var så himlans roligt att sitta vid datorn så sent faktiskt, för alla roliga personer hade, för en gångs skull, inte alls gått och lagt sig. Det var åtminstone en som fanns kvar och det slutade med att vi pratade om allt från skolan till politik till historia. Det låter svintråkigt, men det var faktiskt svinkul. Jag älskar att höra folk snacka om saker som jag inte kan, bara för att jag då kan lära mig något nytt och jag älskar att lära mig saker. Det är sjukt roligt! 
2009-09-06 19:53:52
Allmänt Kommentarer (0)

om att vara sjukt stolt över att gå på älvkullen

Känner mig lite sådär smått uttråkad.

Fick värsta tanken i hjärnan om att jag är jävligt stolt över att gå Sam-MediaÄlvkullen. Helt sjuk tanke som bara plötsligt dök upp i min hjärna, men så är det i alla fall. Brukar tänka på det när jag åker buss på morgonen.
Först och främst är det fortfarande sjukt konstigt att gå på bussen på andra sidan av Rud (ni som har varit på Rud fattar) att jag måste gå på vid skogen liksom. Det har jag inte vant mig vid än. Sen så känns det också fortfarande sjukt konstigt att trycka på den här "gå-av-knappen" när tantrösten i högtalaren säger: "Nästa hållplats; Sundsta/Älvkullen". Det har varit flera gånger som jag har kommit på mig själv med att inte reagera alls, som att jag inte alls ska gå av där.

En grej som jag också är sjukt stolt över när det gäller att gå Sam-MediaÄlvkullen är att jag går i parallellklass med en av de absolut snyggaste tjejerna jag någonsin har sett. Vet att jag låter lesbisk, alternativt besatt, men jag är inget av det. Jag är bara en vanlig tjej som säger att en tjej är den snyggaste tjej jag någonsin sett. Alltså, bilderna som man ser på henne på bilddagboken, de är ingenting mot att se henne i verkligheten. Det är helt sjukt! Hur fan kan man vara så otroligt vacker? Det är ett mysterium, gott folk.
2009-09-06 04:25:49
Allmänt Kommentarer (0)

nattligt inlägg i bloggen

Bad uppdatering idag också, tror att ni fattar att jag egentligen menar "igår" (klockan är ju över tolv på natten)
I alla fall så har det inte hänt ett skit. Kanske har berott på att jag inte har mått sådär jättebra. Känns som om jag har haft feber och halsen har känts svullen. Är livrädd för att det ska bli värre och det visar sig att det är svininfluensan. Fattar inte riktigt hur det ska gå till om jag får det och dör, för det lär ju bli samma sak som vad om hände efter Michael Jacksons död - folk begår självmord för att deras "hjälte" dör och det vill vi ju inte, så det är nog bäst att jag inte blir sjuk och dör helt enkelt.





Lyssnar på låtar som har blivit litegranna bortglömda hos mig och ramlar in på den här låten. Det slår mig att det fan inte går att sjunga med i den här låten på någon annan dialekt än just skånska som de sjunger på. Det är helt omöjligt. Eller helt omöjligt kanske det inte är, men i alla fall lite smått omöjligt.

The thought of tonight, yes it is.

2009-09-06 01:55:16
Allmänt Kommentarer (0)

lördag

Good morning sunshines!
Ja, jag har precis vaknat (nästan), men det känns okej idag. Vädret är inte sådär superfint och jag har inget planerat, förutom att vara Dorizvakt senare idag då. Känns riktigt skönt att sova länge ibland.

Haha, jag har tänkt på en sak. Tänkt på hur roligt det skulle vara om jag fixade en vlogg, alltså en videoblogg. Fast risken är att jag gör en och att jag sedan inte lägger om den. Bilder är en helt annan sak tycker jag, men sen när det kommer till rörliga bilder, alltså video, då känns det liksom ännu mer privat. Så jag vet inte riktigt ... Sen är det ju det där med att komma på vad man ska snacka om också. Det är inte jag någon höjdare på faktiskt. Men men, vi får helt enkelt se hur det blir.

Nu ska jag äta upp maten (pasta carbonara, pulver i påse). Sen blir det att göra sig i ordning, så hejdå sålänge.

2009-09-05 13:21:16
Allmänt Kommentarer (0)

the song of today



För tillfället så är jag riktigt jävla kär i den här låten. Har hört den några gånger på mtv och självklart även i reklamen om Kings Of Leons cd som de visar ungefär en gång varje reklampaus. Sedan när jag fick höra att någon spelade den i korridoren igår så blev jag helt kär i den.
Just där.
Just då.

Helt sjukt, men nu har jag i alla fall lyssnat på den sisådär fem gången på rad.
Den blir defintivt att köpa så att jag kan ha den på någon spellista på mobilen.

Ja, såg ni?
Jag skrev KÖPA och inte LADDA NER. Har faktiskt inte gjort det sedan de kom på den när idiotiska lagen i början av året. Det var ju då när jag var så smart och skulle radera bort nerladdningsprogrammet och råkade, på något sätt, göra så att varenda låt som låg i nerladdningsmappen försvann.

Way to go Louise!
2009-09-04 18:51:46
Musik non stop Kommentarer (0)

det är dags för fredagsmyyyyys



Men hallå folket!
Hur har ni det en fredag som denna?


Inte fullt lika underbar dag idag. Den gick snabbt, men var ändå otroligt seg och allmänt jobbig så ja, jag tycker att det är underbart att det äntligen är helg! Helg ja, vad är mina planer då? Har inga direkta planer, som vanligt, men det blir att vara hundvakt imorgon för syster ska iväg på 30års fest. Trevligt värre, för båda två.

Just för tillfället sitter jag och ska beställa lite kläder. Sånt behövs nu när det börjar bli lite höstaktigt ute, som det är idag alltså. Regn och massa blåst. Det är långt ifrån det vädret jag vill att det ska vara. Menmen, enda positiva är att hockeyn börjar i slutet av den här månaden och det gillas till tusen.

(Btw så ser jag ut som en sådan där Kent/Håkan Hellström tjej på bilden här ovanför. Bara så att ni vet liksom.)

2009-09-04 18:40:05
Allmänt Kommentarer (0)

kvällsinlägg

God kväll på er!
Resten av skoldagen gick faktiskt ganska snabbt ändå. Till och med den två och en halv timme långa textkommunikationen kändes relativt kort. Okej, den kanske kändes det eftersom jag älskar att skriva, men ändå. Det var faktiskt riktigt, riktigt svårt att göra övningarna som vi skulle göra. En av övningarna var att gestalta en person utifrån att beskriva personens rum. Min person fick bli en bortskämd, musikintresserad tjej som verkligen inte var ordningssam alls. Tyckte i alla fall att jag fick till det hyfsat bra. Haha!

Dagen efter skolan har inte varit sådär värst händelserik. Kom hem, åt mat, gick och la mig och sov i två timmar, sedan gick jag upp igen och satte mig här. Köpte en ny sorts chips idag, sourcream och bearnaise (stavning?) smak. Var riktigt skeptisk till att dom skulle vara goda eller inte, men de var faktiskt helt okej. Slår dock inte chicken pommes eller vad de nu hette. De som jag pratade om i ett tidigare inlägg. De som var formade som pommes frites och kycklingklubbor och var oemotståndligt goda. Saknar dom!

Känner att jag är väldigt snabb, för övrigt.
Det här korta inlägget har jag hållit på med i flera timmar.
Bra där, Louise! *tummen upp*

2009-09-03 22:20:44
Allmänt Kommentarer (0)

Torsdag

Hallå! Sitter i mediekorridoren och har nyss haft datagrund. Vad vi gjorde? Satt vid datorn i fem minuter sen fick vi sluta. Helt ovärt, men anledningen var att vi var i en sal som inte det fanns datorer till alla i. Tråkigt att inte vara i multimediasalen för jag älskar den som fan! Nu väntar håltimme i cirka en timme och fyrtio minuter innan det blir matte och sen textkommunikation i två och en halv timme. Det är inga dåligt långa lektioner inte. Hehe! Bloggar när jag kommer hem. Puss!
2009-09-03 10:19:07
Allmänt Kommentarer (0)

one tree hill

Ska äntligen försöka se litegranna av One Tree Hill-boxen som jag fick låna av bästisMarie. Fick låna den långt innan sommarlovet, men har inte sett ett enda avsnitt. Bra jobbat, Louise! Men nu är det som sagt dags att ta tag i den saken. Trodde inte att den serien skulle vara så jävla bra, men som vanligt upptäcker jag allt sisådär hundra år efter att alla andra upptäckte den. Har sett några avsnitt, från första säsongen, i skolan och jag gillade det direkt. Är dock för lat för att följa serier. Blir så jobbigt om man missar något program ibland för då fattar man kanske ingenting. I alla fall, One Tree Hill blir nu, lite sådär lyxigt i sängen. ;)

2009-09-02 22:21:40
Allmänt Kommentarer (0)

in the middle of the schoolweek

God kväll på er!
Som sagt, uppdateringen är verkligen inte den bästa. Skyller på att det är för att jag inte har med sladden till mobilen så att jag kan lägga över bilder från den till datorn. Känns lite småtöntigt att blogga utan bilder, i alla fall när man gör det i inlägg efter inlägg. Ska dock fixa hem den till helgen, så jag kan nästan lova att det blir roligare inlägg till veckan. Håll ut bara! ;)


Så vad har hänt idag då?

Började tjugo i nio med att ha historia. Magnus (nu blev jag osäker på om läraren heter det eller inte, chansar helt enkelt) snackade klart om antiken. Han har snackat varje lektion som vi har haft. Kan ju säga att det känns lite sådär småjobbigt när man sitter och har en lektion som är sisådär en och en halv timme lång och bara sitter still och lyssnar och tar anteckningar hela tiden. Hittills så tycker jag på ett sätt att Thomas lektioner var bättre just eftersom att vi jobbade enskilt och inte behövde sitta och koncentrera oss hela tiden, men samtidigt så är det skönt att höra någon berätta om det vi ska lära oss. Jag är rätt så openminded och kan lära mig på olika sätt så det är ju bra, antar jag. Haha!

Efter historian hade vi ett break på en timme. Det kommer ligga mentorstid/klassråd på cirka tjugo minuter under den timmen i fortsättningen och det känns helt okej. Bättre det än att inte ha något att göra fram tills spanskan liksom. Sen var det, som sagt, spanska. Den lektionen gick helt okej trots att vi satt vid ett bord som jag inte direkt gillade, menmen. Får fixa så att vi inte hamnar där nästa gång helt enkelt.

Efter spanskan så var det ytterligare en lång rast. Den här gången på cirka en timme och fyrtio minuter eller något sånt. Sedan var det idrott och sen slutade vi. Idrotten gick faktiskt helt okej trots att jag hade riktigt mycket ångest inför den. Kändes bra att jag var med på den i alla fall och att jag inte bara struntade i det.

Sammanfattningsvis: en helt okej dag.
2009-09-02 21:37:49
Allmänt Kommentarer (0)

är åldern bara en siffra eller?

Något som jag har funderat på en hel del är det här med åldersskillnad.
En del är helt emot det, medan en del kör "ålder-är-bara-en-siffra-stilen".

Jag vet inte riktigt vart jag ska placera mig mellan de olika alternativen. Tycker självklart att det måste få vara lite åldersskillnad, men det finns gränser. I alla fall för mig och speciellt i min ålder. Har alltid varit rätt känslig för åldersskillnad. Om jag hade fått välja, när jag var yngre, så hade killen gärna fått vara född samma dag och år som mig så att det inte var någon åldersskillnad alls. Jag tyckte, när jag var fjorton, att folk som var arton lät gamla, trots att det bara skiljde fyra år.

Kom på mig själv, för någon vecka sedan när jag satt och dagdrömde, med att fortfarande haka upp mig på när jag tänkte på en som var runt arton år. Tänkte att det aldrig skulle fungera att vara tillsammans med en person som är så mycket äldre än mig. Sedan kom jag på att "what? personen är bara två år äldre?!" Jag var fortfarande fast i den där "åldersskillnadsnojan" som jag var i när jag var lite yngre.

Folk runt omkring mig, speciellt vänner, menar på att det inte spelar någon roll om det skiljer i ålder mellan de som är tillsammans. Att det är känslorna för varandra som räknas. Jag kan inte göra annat än att hålla med där. Känns litegrann som om jag har kommit bort från den där "nojan", istället känns det nu som om jag är precis tvärtemot. Att jag vill ha en kille som är äldre. Äldre inom en viss gräns vill säga. Problemet är den att jag inte direkt vet vad som är gränsen. ¨

När man är sexton, som jag, så är det ganska så känsligt det där med åldersskillnad har jag märkt. Två - tre år är liksom ett max antal år som det är okej att det skiljer emellan, absolut inget mer än det. Men när man sedan blir äldre och äldre så kan det skilja ännu mer. Det är ju lite konstigt, men jag fattar varför. Det handlar om erfarenheter och vad man har upplevt i livet, men ändå.


Jag säger i alla fall såhär;
Så länge man älskar varandra så spelar åldern ingen som helst roll.
Skit i om det blir reaktioner lite här och var, utan tänk på vad era hjärtan säger.
Bättre att testa och se om det fungerar än att inte göra någonting alls och ångra sig.

som en spärr för fantasin

Hallojsan!
Riktig dålig uppdatering igår känner jag. Har liksom ingen fantasi alls nuförtiden. Har skrivit upp massa ämnen i mobilen som jag tänkte blogga om, men när jag sedan sätter mig ner i lugn och ro för att komma på hur jag ska formulera mig så låser sig allt. Hoppas att den där spärren, som hindrar orden att komma ur, släpper snart så att jag kan börja skriva vettiga inlägg igen. Haha!

2009-09-01 19:44:14
Allmänt Kommentarer (0)