kassa mobilbilder


Mitt skåp/skolkorridoren
2009-04-30 22:51:37
Allmänt Kommentarer (0)

torsdag - valborg

Lalala, valborg idag. Har ingen aning om varför det verkar så stort med det. Vet inte ens varför det firas. Kungen fyller år och våren är här. Grattis grattis, eller något.


Rätt okej dag i skolan. Slutade 13:55 så torsdagar är alltid min favorit dag, om man nu bortser från idrotten som idag sög, på riktigt. Tuttifrutti, en typ av brännboll, stod på menyn. Jag segade runt så jag fick bara slå två gånger under de två gångerna som vi var innelag. Ibland tycker jag att jag är ganska smart ändå.

Igår blev det stan med vännerna. Inhandlade en glass från BK, en godispåse och gammal dricka. Fräscht! Roligt att man upptäckte det när man kom hem och hade druckit halva, men jag lever än så det lär inte ha varit farligt.
Hade tänkt att jag skulle köpa en blå tunika från Gina Tricot som jag eventuellt ska ha på skolavslutningen, men den fanns inte i affären i stan. Riktigt dåligt! Får åka till Bergvik någon dag snart och köpa. Hoppas bara att den finns kvar, annars blir jag riktigt sur för jag har viljat haft den i en evighet.
Provade också en av de finaste klänningarna jag någonsin sett.
Det skulle jag aldrig ha gjort.
Fan!
2009-04-30 22:46:23
Allmänt Kommentarer (0)

BRAND I LÄGENHETSHUSET DÄR SYSTER BOR.

Vaknade vid cirka halv fyra i morse av att pappa skriker något om att det brinner i huset där syster bor. Oh no, inte igen, tänkte jag för samma sak hände vid förra stället hon bodde på. Dock så hade hon mycket mer tur den gången, för den här gången så var det massor av rök i hennes lägenhet som nu har gjort att det är svart på golvet och röklukten är så otroligt stark så det är omöjligt att bo där.
Syster pratade med en av hennes grannar som bor i samma hus (huset har fyra lägenheter totalt) och hon sa att hon hade pratat med en brandman som hade sagt att om det hade gått några få minuter till så hade hela huset börjat brinna. Hur jävla kul känns det då? Rätt så både och. Man tänker ju på vad som har kunnat hända om ingen larmade i tid, samtidigt så tycker jag för jävla synd om syster. Hon flyttar ju till helgen och nu vet hon inte hur det blir med alla grejer. Det har var definitivt inget som hon behövde just nu.

Dålig uppdatering idag på grund av det här. Har sovit rätt så dåligt och sen har jag varit med syster till lägenheten. Nu blir det hem till mamma igen. Fram och tillbaka, fram och tillbaka hela tiden. Får se när jag lyckas slänga in ett inlägg nästa gång, men ha det så bra tills dess.

Puss
/L
2009-04-26 18:16:08
Allmänt Kommentarer (0)

now I'm logging ut

Efter en stunds fixande med blogglayouten signar jag ut för idag.
Imorgon blir det ut i solen igen och bättra på min bränna som faktiskt existerar.
På eftermiddagen blir det hem till mamma igen, men lovar att jag ska försöka blogga.

God natt och sov gott!
/L
2009-04-26 00:45:55
Allmänt Kommentarer (0)

remember; man är alltid bättre än vad man tror

En gång i tiden var jag en jävel på att skriva dikter. Pennan glödde och tangenterna på tangentbordet smattrade nonstop.
Nu är allt bara tyst.

Loggar in på sockerdricka.nu. Sidan där jag la upp allt jag skrev, väntade på kommentarer och fick en varm känsla i bröstet varje gång som någon faktiskt tog sig tid att läsa mina verk. Kommer ihåg första kommentaren jag fick av en tjej som jag tycker skriver fantastiskt bra. Det kändes nästan lite overkligt, att hon tog sig tid att skriva till mig och att hon skrev att hon gillade mina dikter.

Jag är otroligt dålig på att ta emot komplimanger. Tror nog hela tiden att jag inte är bra på något, fastän jag ibland vet att det inte är sanningen. Jag är visst bra på saker. Jag kan göra saker bra precis som alla andra. Skriva är en av de sakerna, för ju mer jag läser igenom det jag har skrivit, desto mer gillar jag det. Jag säger inte att jag är bäst i världen på det, men i alla fall tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd. Det tycker jag är ett steg i rätt riktning eftersom jag annars bara tycker att jag suger på allt.

Jag tror att den här stämpeln som finns, att man skryter om man tycker att man är bra på något, är en av de anledningarna till att många (inklusive mig själv) inte vågar ta åt sig när de får komplimanger. Man kanske själv tycker att det man har gjort är bra, men man vågar inte erkänna det för vad ska då alla andra tycka?
Riktigt synd att det är så.

John ME - Run



Värd både en och två och massa fler lyssningar.
2009-04-25 23:43:11
Musik non stop Kommentarer (0)

det här om bloggar

Har funderat på det här fenomenet som kallas för blogg.

Varför har det blivit så otroligt stort att ha blogg?

Jag menar, nästan alla tycks ha en blogg nuförtiden, alternativt har en blogg som de regelbundet brukar läsa i.


Tänker på Kenza och hennes blogg. På vad hon kan tjäna enbart på bloggen på en månad. 149 615 kr. HUNDRAFYRTIONIOTUSENSEXHUNDRAFEMTON KRONOR! Det ska ju inte kunna gå att tjäna så mycket genom skriva ner några rader på en blogg och ha lite reklam på den.

Brukar läsa hennes blogg så ofta jag kan. Har aldrig haft någonting emot henne. Tycker att hon verkar himlans trevlig och allt sånt där, så det känns självklart att "följa" den.


Tänker på Blondinbella. Hennes blogg som är den största i Sverige. Tjejen är arton år och driver redan företag som drar in massor med pengar.

Har aldrig riktigt haft en uppfattning om vad jag egentligen tycker om henne, men nu har jag kommit på att hon nog är rätt så bra ändå. Jag kan inte hjälpa att beundra henne litegranna för att hon orkar med allt hon gör. Hon måste vara en jävel på att planera. Sedan att hon verkar vara så positiv, det är också ett plus. Definitivt något att ta efter.


Tänker på Stina-Lee. Hennes blogg är min senaste upptäckt och har blivit min favoritblogg. Jag tycker att hon verkar vara mest "jordnära" om man nu kan säga så utan att ens veta hur de egentligen är. Plus att hon verkar mest ett med sina läsare, om ni fattar hur jag menar, och det skulle jag tycka vara viktigt om jag hade en stor blogg, för det är ju läsarna som tar en dit.




En blogg som jag definitivt inte gillar är Kissies blogg. Fattar inte hur den kan vara så stor. Fattar inte vad det är som folk tycker om med den, men kan tänka mig att de flesta läser den för att ha någonting att störa sig på. Tråkigt då att det menas att hon får mer klirr i kassan som hon kan använda till skönhetsoperationer och annat skit.

Men hur bra en blogg nu än är så tycker jag inte att de är värda att dra in så mycket pengar som de nu kan göra.
Fast det är klart, man kanske skulle säga annorlunda om man själv var i den situationen. (;


it's a comeback


De är omtalade, fula men ack så sköna.
Foppa tofflan har gjort comeback på mina fötter.
Dock kommer jag bara att använda dem här hemma, alltså inte i skolan.
2009-04-25 18:57:45
Allmänt Kommentarer (0)

02:28

Jag orkar inte blogga något läsvärt inlägg dag.
Lovar att jag ska tänka ut något smart som jag kanske kan blogga om imorgon.
Så fort som syrran kommer hem blir det till att sova.
God natt och sov gott!
/ L
2009-04-25 02:28:21
Allmänt Kommentarer (0)

I LOVE YOU (L)


Syster är ute med sin kompis i vimmlet.
Jag sitter här hemma i hennes lägenhet, lyssnar på musik på youtube (dock inte för högt då det kan störa känsliga grannen här under), sminkar mig, fixar naglarna och chattar. Som vanligt när jag är här alltså.


Har, sedan jag var liten, alltid gillat att vara med syster när hon gör i ordning sig för utgång.
Kan väl erkänna att jag mer eller mindre alltid har varit avundsjuk på henne. Speciellt just när hon ska ut. Inte för att jag vill dricka och bli full (lät som jag syftade på henne, men så menade jag inte), för det lockar mig inte och det är jag glad över, men just att komma ut och ha roligt. Liksom se hur det går till.


Det skiljer ju tio år mellan oss.
Tio år. Det är ganska mycket och jag tror att det är rätt lätt att den enda blir avundsjuk på den andra. Jag vet inte varför, men jag har fått för mig att det är så. Jag är i alla fall glad att den tiden är förbi när vi knappt ens kunde umgås utan att bli ovänner. Det hade vart jobbigt om det skulle vara så nu, för då skulle jag gå miste om någonting stort. Gå miste om att ha en person som jag vet att jag kan berätta allt för.
Jag har berättat saker för henne som bara hon och jag vet om. Det känns tryggt att veta att man har någon att prata med. Alltså, prata med på riktigt. Om saker som kanske kan kännas jobbigt att prata om eller så.


Vi är varandras motsatser, men på något sätt är vi också ganska så lika.
Det är det som är så bra.
Och jag skulle ALDRIG NÅGONSIN vilja byta syster. Inte ens för en sekund.

Älskar dig, Caroline <3
(Höll på att skriva Carolina. Tryggt att veta att man vet vad ens syster heter.)

efter en tystnad på fem dagar

Tittar snabbt genom bloggen och upptäcker att jag inte har bloggat på fem dagar. FEM DAGAR! Hur kunde det hända? Har ju som sagt inte internet hos mamma, på grund av mig och min dåliga relation till datorer/internet. Tycker själv att våran relation har blivit bättre, så kanske blir det att jag kanske kan smöra in mig hos mamma så att jag får min vilja igenom.

Veckan har egentligen varit allt annat än lugn.
Fyra prov, varav två nationella (matte och spanska) samt ett i franska och ett i svenska.
Jag, som borde ha suttit som en pluggis och bara plugga och plugga non stop, kom på att jag skulle städa lite igår. Bara sådär. Varför just igår när jag ändå inte har städat på en evighet? Varför kunde det inte få vänta lite? Varför kunde jag inte bara ha suttit ner och pluggat?
Typiskt mig.
Men det gick helt okej ändå tror jag. Hoppas jag kan hålla kvar betygen från i vintras.


Ikväll/inatt levererar jag sena uppdateringar.
Yes, I am a hundvakt till världens sötaste Doriz.
Så; Hörs senare!

2009-04-24 20:18:26
Allmänt Kommentarer (0)

polispolis ...

Just det;
när vi (jag och syster) skulle åka till pappa förut så blev vi tagna i en poliskontroll, alkotest och körkortskoll typ. Haha, både jag och syster tyckte att det var pinsamt och det gjorde inte lättare att polisen såg rätt så jäkla bra ut.
Doriz skällade och sen så pussade hon på honom.
(Hoppas ni vet att Doriz har fyra ben och inte är en människa)

I alla fall så åkte vi till pappa efteråt. Sen så åkte vi samma väg hem från affären, bara för att vi skulle bli tagna igen, den här gången med pappa bakom ratten. Lite synd tycker jag för att den här gången var det en annan polis. Söt polisen var på väg fram till bilen när den andra polisen typ redan var framme, så det var en liten miss. Menmen, kanske träffar på honom igen ;) vilket jag inte planerar att göra under några konstiga omständigheter utan endast i en sådan där kontroll, med mig i passagerarsätet.


Sista dagen med ledigt imorgon.
Lite tråkigt, men det är ju bara åtta veckor kvar till summerbreak!
Tack för det!

Nu;
God natt & sov gott!
2009-04-19 01:10:53
Allmänt Kommentarer (0)

msn - lyser upp din tillvaro

STANDOUTINACROWD.BLOGG.SE säger:

KUKL MED SKOLA!

oj, kuk*

men FAN kul*

2009-04-18 23:20:14
Allmänt Kommentarer (0)

John ME


(bild från: dn.se)

Tacka Gud eller någon annan för att jag såg på P3 Guld när det visades i början av året! Tacka Gud för att det var med en snubbe som kallade sig för John ME och sjöng "Love is my drug" tillsammans med Amanda Jenssen! Tacka Gud för det!

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=83679288
De som inte har varit inne på killens (Mattias) MySpace har gått miste om något jävla stort, för det är bland det bästa jag har hört på länge vill jag lova. Det säger rätt så mycket eftersom jag har riktigt bra musiksmak om jag får säga det själv, hehe.
Favoritlåt(arna): Run och Paris.

Värd en provlyssning, helt klart.
2009-04-18 22:36:30
Musik non stop Kommentarer (0)

snabb update


Våren håller i sig. Underbart!
Syster hämtar mig 12:30 och jag måste tvätta håret och fixa innan.
So, must go!

Uppdaterar nog inget mer idag.
Puss
2009-04-16 12:08:53
Allmänt Kommentarer (0)

ajfan, vad det gör ont i ryggen!

Skyller allt på Doriz.
Det var hon som fick mig att backa in med ryggen i dörrhandtaget.
Kan knappt vrida mig utan att det gör ont.


Håller alla tummarna för att det blir sol imorgon, för om det blir det ska jag ut och göra stan. Skämt åsido. Ska antingen hem till syster eller som vanligt, sola hos m&m. Då kan i alla fall ingen skylla på att jag inte är ute.

Sov gott
/L

2009-04-16 00:51:43
Allmänt Kommentarer (0)

Göteborg

Ja, till sommar kanske vi äntligen ses.
Efter flera års längtan kanske jag äntligen får gå på dina gator.

Satt hos mormor & morfar förut med syster & mamma och semesterplanerade lite.
Stughyrning vid Västkusten låg högst upp hos båda två, men det sa jag blankt nej till. Jag har varit i stuga så mycket när jag var liten och det ger mig inget. Bara sitta där och glo, åka in till någon liten fiskehamn, gå på ica, köpa grillgrejer och grilla när man kommer tillbaka till stugan igen. (Eller åka dit bara för att spela bingo om man är mormor och morfar till en viss Louise) Kan man göra hemma i Karlstad också.

Med på listan fanns också Göteborg.
Den fanns även på min lista, men allra högst upp fanns Stockholm.
Men eftersom varken syster eller mamma vill dit så blir det nog Götet.
Inte mig emot eftersom jag aldrig någonsin har varit där.

Hoppas verkligen något av det blir av!
Orkar inte tillbringa ännu en sommar då jag bara är hemma.
2009-04-15 22:57:15
Allmänt Kommentarer (0)

hur jag firar om tandis säger att jag måste laga tanden? med godis, såklart

Klockan är halv elva.
Sitter framför datorn och avnjuter en tallrik med lite potatissallad och fläskkotlett som jag har kvar sedan förut. That's how I do it! Här finns det inget "ingen mat efter klockan sju" inte.

Just det! Har ju glömt att berätta hur besöket hos tandis förut var.
Trodde, med handen på hjärtat, att jag skulle ha både två och tre hål. Men icke sa nicke. Dock åkte jag på en lagning på en tand som har en "skugga" på sig. Har haft den där skuggan i flera år och det här året sa de att det var bättre att de fixade den innan det blir värre.

Woohoo, inga hål! It's a miracle!
Måste nog tacka Gud för det faktiskt för så mycket som jag har ätit godis, druckit dricka och ätit diverse konstigheter så tycker jag att jag borde ha haft i alla fall ett litet hål.
Trodde att det skulle bli göteborgaren som ska fixa tanden, men det var någon tjej. Synd för han är rolig och pratar en sån där dialekt som jag är jättebra på att härma. Det tycker i alla fall M att jag är bra på. Ehehehe!
2009-04-15 22:45:16
Allmänt Kommentarer (0)

om louise själv får välja


Om jag fick bestämma fritt hur jag ville se ut, så skulle jag välja att se ut som Top Model vinnaren Whitney Thompson. Enligt mig så är hon bland de finaste i hela världen. Okej, jag vet inte hur alla andra ser ut, men hon är i alla fall bland de finaste jag någon gång sett.
Och det bästa;
Hon är inte pinnsmal som vad, i princip, alla andra modeller är.

Jag skulle i alla fall inte tacka nej till att se ut såhär;

2009-04-15 20:28:39
Allmänt Kommentarer (0)

tisdag

Klockan är 13:05.
Min syster kommer 13:20 för att hämta mig och jag är inte klar.
Som det brukar vara då alltså.

Blir nog inte hem till mamma idag heller,
så kan nästan lova mer uppdatering senare idag.

Puss!

2009-04-14 13:10:01
Allmänt Kommentarer (0)

A.V - everybody loves him

http://www.farjestadsbk.forum24.se/farjestadsbk-about6788.html
Vart hörde ni det först, att han är kung?
Jo, här i min blogg.
(vill jag tro i alla fall)


Nu blir det sängen.
Okej, så säger jag alltid vid den här tiden och sen slutar det alltid med att jag stannar uppe till "paniktimmen" tre. Skärpning kan tyckas, men jag tycker att det är rätt okej. Det är ju trots allt påsklov, inte sant? Varför inte bara ta till vara på tiden så gott det går?

Imorgon blir det en runda med syster. Inte på stan dock, utan ska följa med henne och titta på tapeter (?), målarfärg och golv till hennes nya lägenhet som hon kommer flytta in i inom en snar framtid. Ska bli kul att se hur den ser ut. Den är tydligen rätt liten, men med ett nyrenoverat badrum och kök lär den vara rätt fräsch. Plus att jag älskar när det är litet. Sen så har hon bara "öppna ytor" där hon bor nu, med ett gigantiskt kök som är helt onödigt för henne egentligen, så jag tror att det blir bra när hon flyttar.

Blir nog även att åka hem till mamma imorgon.
Ska till tandläkaren på onsdag och måste även ta blodprover sa doktorn när jag var på sjukhuset förra veckan. De brukar vilja ha det när jag är där. Roligt tycker jag, att få stick i armen. :D Tandläkaren har jag heller inga problem med, men när man vet att man har hål och måste dit igen är det mindre roligt.

Får se om jag lyckas med ett blogginlägg imorgon.
Annars så lovar jag att blogga så fort jag kan.

God natt & sov gott!
/L
2009-04-14 00:59:38
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

it's a beautiful day

Vakna 11:55
Prata med syster - bestämma att vi ska åka till skogen vid 12:40
Bli ovän med en person här hemma
Ringa syster - säga att det inte blir något med skogen
Sova
Gå upp 15:15
Äta
Prata med en person i telefon - bli ovän med den också
Överväga att sova igen men bestämmer mig för att se på tv
Sätta mig vid datorn


Där har ni min dag.
Behöver knappast säga att den inte direkt platsar på topplistan över de bästa dagarna i mitt liv.
2009-04-13 18:49:13
Allmänt Kommentarer (0)

"I have something to say"

Sen uppdatering idag.
Har varit hos mormor och morfar på dagen och suttit ute i deras trädgård för att sola. Fick faktiskt lite färg på mig. Hoppas att vårvärmen och vårsolen håller i sig tills imorgon också för då blir det att åka dit igen.

Efter besöket hos m&m så blev det till att åka hem till syster.
Vi lagade nachos och tittade på en film som jag inte kommer ihåg namnet på, men den var helt okej. Helt klart sevärd.

Funderar på att slita mig ifrån datorn nu. Har faktiskt bara suttit en timme idag. Det är riktigt lite! Har pappa sovandes i soffan här bakom och han lär bli sur om jag sitter här för länge, så det är nog bäst att jag tackar för mig.
Men först;
titta på mitt favoritklipp på fbkbloggen.
http://blogg.aftonbladet.se/29965/perma/1181765/#comments
(notera: Min lilla kommentar som får mig att framstå som värsta fjortisen. Kan sätta en femma på att jag skrev med "grattis till sm-guldet" i kommentaren. Det hade sett lite bättre ut än bara "I love Ari Vallin!". Kan ju framstå som ett fejkat hockeyfan som bara har ögon för lirarna och inte kan ett jävla skit om sporten. Så är det absolut inte! Kan be att få tala om att jag kan rätt så mycket, om inte, riktigt mycket om hockey. Är faktiskt stolt över mig själv på den fronten.
Men det är ju såklart roligt att folk får veta att A.V är min favoritlirare för han är la kung.
Så - inget mer snack om det)

God natt & sov gott
/L

2009-04-13 00:49:43
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

det här om panik inför skolbalen

Räknar lite och upptäcker att det är cirka femtio dagar kvar tills skolbalen.
Jag får panik för det är så mycket som jag vill ska hända.

Hade länge tänkt att jag kanske skulle kunna lyckas gå ner några kilo i vikt, men jag tror nog att det är bara att glömma det. Så som jag har levt de sista veckorna är det troligare att jag har gått upp. Har bara mig själv att skylla. Om jag ska ha en chans att klara av att göra någonting åt det så är det första steget att sluta hitta ursäkter till allt, främst när det gäller godis. Det kan vara allt från att "det är ju fint väder" till "men det är ju det och det på tv".
Get over with it!

Något som jag ska göra i alla fall är att klippa mig. Det var liksom fem månader sedan jag klippte mig sist. Innan det så klippte jag mig tre gånger på en månad. Det var lite att ta i med men ändå. Färga håret måste jag göra också. Slits mellan att vilja ha det blont eller att behålla den mörka som jag har nu. Tycker bara att det är jobbigt att färga håret så ofta, även fast jag får hjälp med det. Känns lite onödigt.

Det viktigaste som jag måste göra, ganska så snart också, är att köpa mig ett par högklackade skor. Jag har aldrig ägt några i hela mitt sextonåriga liv! Har aldrig gått i ett par heller så det krävs övning om jag inte ska känna mig som en stel gamling när jag ska dansa runt på balen. Herregud! Det blir nog något som blir roligt att se.

När det sedan kommer till klänningen så har jag ingen aning om hur den ska se ut. Allt jag vet är att jag inte vill ha en hellång klänning. Har funderat på att ha en utan axelband, men då kommer det kännas som om jag ska göra en nipslip. Då måste jag gå och vara orolig för det hela kvällen, hehe. Men personligen så tycker jag nästan att det är det som är finast.
En vit axelbandslös klänning.
Var ett tag inne på om jag skulle köpa en mörkblå, men jag vet inte. Det känns bäst om den är typ vit eller kanske ljusrosa eller något. Beror lite på vilken hårfärg jag bestämmer mig för att ha, men allt borde nästan vara klappat och klart snart så man kan lämna det åt sidan. Får nog ta ett litet ryck snart och styra upp det hela.


Tycker att de här från chicy.se är riktigt fina. Men för mig är nog inte storleken den bästa, tyvärr.
Men jag lovar att jag kommer låta er få veta den dagen jag har bestämt mig. :)

Nej, nu blir det sängen för jag har två ögonlock som hela tiden vill stängas.
God natt och sov gott!
/L

2009-04-12 00:41:03
Allmänt Kommentarer (0)

musik just nu

Just för tillfället när det gäller musik har jag fallit in lite på Nightwish stilen. Inte helt likt mig, men vissa låtar är riktigt mäktiga. Kan definitivt fatta varför DJ A.V kör deras låtar i omklädningsrummet. Och nej, det är inte därför jag har börjat lyssna på dom, utan jag hade en period när jag var lite yngre då jag lyssnade på en del av deras låtar så på den vägen är det.

Här följer ett litet smakprov från underbara youtube:

2009-04-12 00:09:45
Musik non stop Kommentarer (0)

hon stirrar in i väggen som om inget annat fanns



du tänker på om honom varje dag

för varje sekund som går

du har förgäves försökt att slänga bort

allt som påminner dig om honom

men vissa saker försvinner helt enkelt aldrig


Statoil vid rondellen kommer aldrig gå upp i rök

bara för att du inte längre kan gå in där

du kan inte ens gå förbi den

det gör alldeles för ont


ni var där nästan varje kväll

alltid vid samma tid

alltid vid klockan halv åtta


parkbänken där ni kysstes första gången

kommer stå kvar

hur många sparkar och slag du än ger den


du trodde att allt var bra

att ni hade något speciellt

sen såg du hans armar runt

hennes smala kropp


och i ditt bröst;

sprängdes dina revben i miljontals

småbitar och ditt hjärta blev en tickande

bomb som plötsligt exploderade


och du visste inte om det var det som gjorde mest ont

eller att se hennes blick landa på hans kropp

för att sedan komma på att du hade samma blick själv

när det var ni två


du trodde att ni skulle bli lyckliga

men nu

stirrar du bara in i väggen som om inget annat fanns

slänger allt som påminner dig om honom

nämner aldrig hans namn

som om han inte fanns



(du kom på dig själv med att lägga

handen över ditt hjärta trots att

du visste att det inte skulle slå

det var tomt

det var helt jävla

tomt.)


när pennan slutar glöda


Sitter och försöker finna inspiration till att skriva igen. Har inte skrivit något på flera månader och det är mycket när det gäller mig. Förr skrev jag dikter varje kväll. Ibland skrev jag klart dom på bara några minuter. Ibland tog de flera dagar. Oftast så blev de inte ens klara.
Jag vet inte vad som har hänt. Jag hoppas bara på att jag snart får inspiration igen.
Tills dess lägger jag upp en dikt som jag själv är rätt så nöjd med.
2009-04-11 23:02:42
Allmänt Kommentarer (0)

johan becker

Telefonen plingade nyss. Såg att det var mamma så jag svarade.
"Hej! Kolla på trean. Johan Becker är med på Jag vet vad du gjorde förra lördagen"


(bild från: svt.se)

JOHAN BECKER!
MAAAN, I LÖÖÖV HIM!
HAN ÄR LÄTT KUNG!

Ingen blev gladare än jag när jag fick reda på att han skulle vara med i melodifestivalen, och ingen blev gladare än jag när han och hans Star Pilots gick vidare till Andra Chansen. Tycker dock fortfarande att de borde ha gått till finalen.
2009-04-11 22:07:07
Allmänt Kommentarer (0)

köper tidning, ser sig själv i tidningen, dör

Inatt (läs: imorse) somnade jag runt fyra.
Vaknade; 9:30!
Tack för att jag fick sova ut så länge. Verkligen skönt var det!

Gjorde mig iordning efter en bra stund och var hos mormor och morfar vid tolv. Visade upp min fina fbk t-shirt och direkt så började mormor med sitt snack om att Hv71 var minst lika bra. Okej, vi har hört det sisådär en femhundra gånger. Jag bryr mig nada. Visst, de var bra annars hade de liksom inte tagit sig till den sista hållplatsen, men Färjestad var en klass bättre. Synd för hennes egen del att hon inte vågar erkänna det, lika väl som att hon inte vågar erkänna att Jörgen Jönsson är (vägrar skriva var) en för jävla bra hockeylirare. I hennes ögon har tidningarna fel, experterna har fel när de skriver att han är en bland de bästa spelarna någonsin. Hon vägrar insé och jag tycker synd om henne.

På tal om hockey ...
Roligt att man får se sig själv på en bild i lokaltidningen VF.
Jävligt kul att man var överlägset snyggast av alla de andra som är med.
Så här har ni bilden från vf.se.
Kan avslöja att jag har på mig en rosa palestinasjal, ehehe.

2009-04-11 19:58:13
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

nu lämnar jag walkover

Syster är hemkommen.

Nu blir det bums i sängen.

Klockan har tickat över tre på natten, den tiden då jag blir i panik.
OMG!

God natt & sov gott!
/L

2009-04-11 03:25:17
Allmänt Kommentarer (0)

late update


Den här tjejen är jag vakt till ikväll/inatt, därav den sena uppdateringen.
Det är de enda gångerna som jag uppdaterar sent, när jag är hos syster och hon är ute.
Tycker det är otroligt skönt att vara uppe på natten, men om klockan närmar sig över tre då börjar jag få riktig panik. Då känns det som om jag får sova alldeles för lite, för folk ska få mig upp ur sängen runt tio - elva dagen därpå. Känns inte riktigt som om det är värt det riktigt. Visst, händer det en gång ibland så för det väl inget.
När jag är vaken riktigt länge brukar jag vara vaken tills runt två. Det är lagom för då hinner jag få lite sömn.

Kan erkänna att jag är grymt dålig på att gå och lägga mig under vardagarna. Jag brukar få runt fyra - fem timmars sömn, när det är som värst, de dagar jag går upp kvart över sex för att göra mig i ordning inför skolan. Det funkar ett tag, men sen vet jag att det kommer en dag då det inte funkar längre. Känner att jag alltid är trött och brukar oftast gå och lägga mig på dagarna efter jag har ätit och sova cirka två timmar, men ändå är jag likt förbannat trött.

Orkar inte göra läxor.
Orkar inte städa rummet som jag redan borde ha gjort.
Orkar inte hjälpa till hemma med olika saker.
Orkar inte något.

Vad är det för liv?
Note to myself: skärp dig för fan!
2009-04-11 02:11:54
Allmänt Kommentarer (0)

I love finnish hockeyguys


Nämen se vad man hittade när man gick in på vf.se
En liten bild på Ari Vallin och Arto Laatikainen,
mina favoritkillar alla gånger.
Har en förkärlek till finska hockeylirare och har inget emot det.


Passar på att länka till färjestads blogg på aftonbladet också.
http://blogg.aftonbladet.se/29965
Tycker att inlägget "Video: Finsk skönsång på guldfesten" är värd en liten titt.
Hahaha, tror precis att jag dog igen.
ARI VALLIN <3
2009-04-10 22:52:47
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

"let's rock this town tonight"


De senaste två dagarna har varit helt sjuka!
Har levt i en någon slags dimma där jag inte kunnat tänka klart alls.
Totally sick, men det är en känsla som jag hoppas jag får uppleva igen.

Igår så blev det skola.
Slutade fem i två så det kändes helt okej, plus att det var en rätt så lugn dag förutom so-provet direkt på morgonen som gick riktigt dåligt. Har hockeyn att skylla, FBK står för skulden om jag får sänkt betyg.

Klockan 16:00 blev det till att åka in till stan för att ställa sig bland flera tusen andra människor som trängdes på Stora Torget. En helt fantastisk känsla att stå där trots all väntan och trots att det är riktigt jäkla trångt!
Molnen hängde tunga och ett tag trodde jag verkligen stenhårt på att det skulle börja regna, men när klockan tickade och blev över fem så sprack det upp och solen i Karlstad var på sin plats - precis lagomt till att Färjestads bussen anlände med alla spelare. Det var verkligen så, det spack upp precis när de kom. Helt sjukt!

Hela spelartruppen presenterades och sist att presenteras var Jörgen Jönsson.
Kan, med handen på hjärtat, säga att jag stod och grät offentligt just i den sekunden.
Det slog mig att det kunde fan inte sluta bättre än såhär, hans karriär.

Resten av hyllningen var fin eller vad man nu ska säga.
Den sak jag tänker på först och främst är Ari Vallins lilla tal från scenen.
(Kan ses på http://fbk.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=755757039617
spola in tills det är 6:30 in i klippet, och tadaa, där är han, Ari Vallin)
Hahahahaha, höll på att dö!
Det är det jag säger;
HAN ÄR KUNG!



Trodde att gårdagen skulle sätta en värdig punkt för den här säsongen, men den kom idag istället. Efter drygt två timmars köning. (vet inte ens om det är ett ord, men om det nu inte skulle finnas i ordboken så blir det till att ta patent på det)
Det var värt varenda sekund.
För efter de där två timmarna ute i vårsolen så kom man in i ett köpcentrum som var fullt av människor. Bland dem - de mest bästa människorna i hela jävla världen;
Färjestads BK.

Fick min fina SM-guld t-shirt signerad och gick därifrån med ett leende och en varm känsla i bröstet.
Det är livet när det är som bäst.
Finns inget jag kan klaga på.
Okej, det skulle väl vara att det väntar nästan fem hockeyfria månader.
Hur ska jag kunna klara mig?

/L
2009-04-10 22:43:38
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

SM-GULD!


SÅ FÖR JÄVLA UNDERBART ATT DET INTE FINNS ORD SOM FÖRKLARAR!
TACK FÖR FÖR ATT NI ÄR LJUSET I MÖRKRET!
TACK FÖR ATT NI ÄR FÖR JÄVLA GRYMMA!
TACK FÖR ALLT!
2009-04-08 22:02:03
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

let's get ready to rumble

Godispåsen ligger framme på soffbordet.
Myskortbyxorna är på.
Nervositeten börjar komma krypande.

Det är nu det gäller.
SOPA PÅ FBK!
2009-04-08 19:17:15
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

3-2

(bild från: farjestadsbk.se)

HUR JÄVLA SKÖNT ÄR DET INTE?!
TACK SOM FAN MARIUS HOLTET!
YOU MADE MY DAY!
2009-04-07 22:33:40
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (1)

2-2

När det blir sudden death i en finalmatch då blir jag riktigt nervös.
Samtidigt så har Hv varit snäppet bättre nästan hela matchen.
Samtidigt så vet man att vad som helst kan hända.
Jobbigt!
2009-04-07 22:01:02
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (0)

dagen lite kortfattat

Hehe, kändes lite halft meningslöst att gå till skolan idag. Hade syslöjd direkt på morgonen sen blev det att komma fem minuter för sent till spanskan :O
Lugnande besked; jag hade ett skäl. Ett riktigt bra sådant också för den delen.

Efter spanskan så blev det till att bli hämtad av mamma och åka till sjukhuset, bli mätt, vägd, snacka med doktorn och tack och hej. Sedan stack jag till köpcentrumet. Tyckte inte att det var värt att dra tillbaka till skolan. Det var ändå bara typ två lektioner kvar, varav en lektion där vi skulle ut och gå.


Inhandlat på Gina Tricot;
världens mest ugly rosa solglasögon.
Lovar att lägga upp bild så ni blir avundsjuka.




Nu : HOCKEY.

/L
2009-04-07 19:32:30
Allmänt Kommentarer (0)

S(k)oldag


Ibland undrar jag om jag är verkligen är skadad.
Alltså på riktigt.
När man sitter med en sten och målar in det här på en stenplatta på skolgården, då kan det nog vara så att man kanske är på väg att bli, eller redan är just riktigt jäkla skadad. Då undrar man lite hur man egentligen klarar av sommaren, då det inte finns några matcher att kolla på, ingen spänning som ligger och vilar i luften.
Ingenting.


Skoldagen (höll på att skriva soldagen, men det hade vart skitsamma för det hade också vart sanning) har sammanfattningsvis varit helt okej, bortsett från resultatet på nationella proven i engelska som blev ett VG och det muntliga nationella i matten som jag hade vid tjugo i elva. Alldeles för osäkert för att det ska gå bra.
Ett plus var dock att jag fick tillbaka mitt prov i bild. MVG stod det med stora bokstäver och mina mungipor åkte upp i taket. MVG? I bild? Det är inget som jag direkt förväntar mig, men då var det la ett skriftligt prov också.

Imorgon blir det sjukhuset för koll av njurar.
Skriver och berättar hur det gick i nästa blogginlägg.

/L
2009-04-06 18:24:51
Allmänt Kommentarer (0)

lördag står för dålig uppdatering

Nej, nu har det ta mig fan varit för dålig uppdatering under dagen. Tänker ta med mig det i tankarna nu när jag går och lägger mig. Ska försöka slänga in några inlägg imorgon trots att jag ska ut och gå, plugga och se på hockey. Det kallar jag att vara en uppbokad sextonåring.

God natt & sov gott
/L
2009-04-05 00:48:34
Allmänt Kommentarer (0)

påskväder

Blev väckt vid elva idag. Det är lagom tycker jag. Förr kunde jag sova till runt tolv - ett, men nu får jag värsta paniken om jag skulle råka sova så länge. Det kan vara skönt ibland, men inte alltid.

Solen har än en gång vågat sig fram genom molnen. Underbart! Känns som ett riktigt påskväder, även om det är ett par dagar kvar tills påsk. Påminner mig om när jag var liten och klädde ut mig till påskkärring för att sedan åka till mormor och morfar och äta påskgodis. Haha!

2009-04-04 13:22:13
Allmänt Kommentarer (0)

nattinatt

Nej, nu förflyttar jag mig till sängen istället.
Blir eventuellt lite tv innan jag ska sova gott och länge.
God natt och sov gott alla!
/L
2009-04-04 01:04:21
Allmänt Kommentarer (0)

när man läser gamla blogginlägg

HAHA, tack för att man sparar sin gamla blogg och läser den i natten.
Fick fram det här inlägget:



"Chattar på passagen.
Använder ett nickname där min ålder ingår.
En kille skriver och kallar sig för "MR.Grums".

Han bara:
"Vem är du då?
"Hanna. Själv?" (hanna - mitt andranamn)
"Ari"


HAHAHAHAHAHAHAHAHA.
Jag höll på att dö.

Men han var 29 år, kom just från Grums och raggade småtjejer som är runt 15-16 år. Frågade till och med om jag visste någon som kunde ställa upp och träffas.
FORGET IT!
Där rök den lilla, lilla tanken som jag hade om att det kanske kunde vara Ari Vallin som skickade en liten ros till mig. Herregud! Får man verkligen heta Ari och vara så? Det är tveksamt. "


Ja, herregud säger jag och sedan är jag tyst.

2009-04-04 00:22:43
Allmänt Kommentarer (0)

tacka gud för finska hockeyspelare

När man är lite halvtrött och det är lite halvsent en fredagkväll och man kikar in en liten snabbis på lokaltidningen NWT's hemsida så kan det minsta lilla göra en glad.
Som det här kanske http://nwt.se/sport/folj_fbk/article509766.ece .

"- Det är ju på våren man ska vara bäst. För det är ju då medaljerna ska delas ut, säger han och fyrar av ännu ett finurligt leende. "

Haha, dör.
Ge killen nytt kontrakt, för min skull.
Snälla?
2009-04-04 00:14:25
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (4)

att bryta löften

Jag som hade lovat att jag inte skulle äta varken chips eller godis.
Tror ni inte att jag bröt löftet direkt?
Självklart.

Egentligen tror jag inte på det här att man ska "sluta äta något". Jag tror att hela den grejen, att man vet att man inte får äta vissa saker, gör att det blir svårare att låta bli. Men i det här fallet så tror jag att det är det enda rätta att göra. I alla fall under en viss tid.

I min värld finns det inte något som heter "lagom" när det gäller godis och liknande. Det finns inte något som heter "att äta bara under helgen". Det är megasize och flera gånger i veckan som gäller. Även fast jag inte ens tycker att det är speciellt gott längre. Jag kallar det för ett beroende, som att vara rök-, alkohol- eller drogberoende. Kanske inte fullt så starkt, men nästan. Det är i alla fall så att jag känner ett sug av det och att det känns som om jag måste äta det. Men jag vet att det går att övervinna, och det ska jag göra.


hockey - det finns inget som slår det

När man tittar på hockeymatcher i slutspelet så blir man som ett nervöst vrak om man är som jag. Då förstår man hur mycket man verkligen älskar det. Om folk tycker att jag annars bara har hockey i huvudet så är det ingenting emot när det börjar lida mot hockeysäsongens slut. Jag tror inte att man kan förstå om man inte själv är i den situationen.

Folk kan tycka att jag överdriver när jag säger att hockey är det bästa som har funnits i mitt liv, men det är så sant som det kan bli. Och det är fantastiskt. Men det är ännu mer fantastiskt när det är matcher som den här som var ikväll. När Färjestad spelar final på hemmaplan mot Hv71 och vinner med 4-1.
Då är livet på topp!

2009-04-03 22:12:19
Färjestad BK/Hockey Kommentarer (1)

the end of a very long week in school

Ja, den blev två dagar lång. Alltså skolveckan. Men det räckte och blev över och jag hade inte klarat av en dag till. Det känns oerhört skönt att det bara är fyra dagar i skolan nästa vecka för sedan blir det påsklov.

Fick reda på preliminär intagningen till gymnasiet förut.
Kan andas ut för intagningspoängen för sam-media ligger runt 175. Tack och lov för det! Hade även två andra val och sett till mina poäng så kommer jag in på alla tre. Skönt att inte behöva oroa sig för att man måste höja sig i flera ämnen. Nu kan man ta eventuella betygshöjningar som en bonus istället.

Nu blir det hockey.
Heja Färjestad!
/L
2009-04-03 18:51:34
Allmänt Kommentarer (0)

ett tips på en "icke-så-smart-sak-att-göra"

Jamen herregud,
Kom just på en sak som jag gjorde idag och jag kan tala om att det nog platsar in på min fina lista över "icke-så-smarta-saker-att-göra".

Såhär gick det till:
Var hemma hos syster när jag fick syn på ett sånt där "parfymprov" som man ibland kan hitta i sminkaffärer. Den här låg i mitten av en liknande pappförpackning. I alla fall så tänkte jag att jag skulle provlukta, så jag tog den där förpackningen mot näsan och precis när den var under näsan så känner jag hur något sticker till i ögat.
Ja, självklart så hade jag stuckit in hörnet av förpackningen i ögat, i ögonvitan.
Varpå jag sedan säger något otroligt smart;
"Jag måste kolla om jag fick nersatt syn"
Sedan när ser man med ögonvitan?
Herregud säger jag bara.


God natt & sov gott!
/L
2009-04-02 23:56:23
Allmänt Kommentarer (0)

Flashbacks

Sitter och lyssnar på låtar som påminner mig om våren.
Den är nära nu. Visst, den var här idag. Men var den här för att stanna?
Om jag säger såhär, jag skulle inte alls bli förvånad om det faller några snöflingor till marken någon dag i mitten av april. Det skulle inte förvåna mig alls faktiskt.

Det märks så väl när våren är på gång, speciellt om man är i skolan. Korridorerna, som brukar vara fulla av folk, ekar tomma. Nästan lite för tomma. Alla har förflyttat sig ut på skolgården istället. Bänkarna är fyllda, det spelas basket, det är som det ska vara när det är vår helt enkelt.


Det blir svårare och svårare att fatta att snart är allt slut.
Om bara några få veckor så är det min nionde skolavslutning. Den tredje och sista för den skolan jag går i nu och allt jag vet är att det kommer vara med blandade känslor som jag lämnar den.
De här tre högstadieåren har varit som en berg och dalbana. Ena dagen har allt varit bra för att sedan falla ner till botten. Man har hört talas om folk som säger att högstadietiden har varit den tuffaste tiden i deras liv, och jag kan hålla med. Det har den definitivt varit hittills. Allt har hänt och det känns som om allt har hänt samtidigt.

Listar saker som jag föralltid kommer associera med högstadiet:
- En evig tävlan med sig själv (men också med andra, tyvärr) när det gäller betyg.
- Kamp mot att våga vara sig själv och stå för det och vad man tycker / tänker.
- Längtan efter att bli sedd och omtyckt för den man är.
- Osäkerhet främst när det gäller vem man är som person, vart man står, vad man vill m.m.
- Det oundvikliga som jag alltid kommer bära med mig: mammas cancerbesked.

Det är bara några få exempel av alla de saker som jag har gått igenom eller på något sätt varit med om under de här tre åren. Det har varit jobbigt, både psykiskt och fysiskt, men det har format mig som person och jag tror att det är så. Att alla saker som händer de händer av någon anledning, även om man kanske inte alltid är så säker på det. Och framför allt att de formar oss hur vi är som människor.

2009-04-02 23:42:07
Allmänt Kommentarer (0)